helt sjukt

Skadestånd för mordet på Engla: 75.000 kr.Skadestånd för våldtäkt på 14-årig flicka: 50.000 kr. Skadestånd för Pirate Bay: 46 miljoner kronor

Fyra lektioner i planeringsstrategi

Fyra lektioner i planeringsstrategi

1:a lektionen

En man går in i duschen samtidigt som hans hustru kommer ut därifrån. I samma stund ringer det på dörren och hustrun går och öppnar iklädd endast en handduk. I dörren står grannen. Han erbjuder henne 10 000 kronor om hon låter handduken falla till golvet... Utan att tveka släpper hon handduken till golvet medan grannen njuter av utsikten. Han tar upp 10 000 kronor från fickan, ger henne och går därifrån. Kvinnan tar återigen på sig handduken och går tillbaka till badrummet för att föna håret.

- Vem var det som ringde på dörren? Undrar mannen.

- Det var grannen mitt emot, svarade hustrun.

Mannen tittade på sin hustru och frågade:

- Kom han för att lämna tillbaka de 10 000 kronorna jag lånade ut till honom igår?

Slutsats:
Delge dina medarbetare finansiell information.


2:a lektionen

En präst kommer körande i sin bil på landsbygden och får syn på en nunna som står och väntar på bussen. Han stannar bilen och erbjuder henne skjuts till närmsta stad. Den unga nunnan tackar honom, lägger väskorna ibaksätet och sätter sig på passagerarsätet bredvid prästen. Hennes nunnedräkt hasar upp när hon kliver på och blottar hennes ena knä. Prästen kan inte lägga band på sig utan lägger sin hand på hennes knä. Nunnan tittar på honom och utbriste:

- Fader, kom ihåg psalm 129.

Han drar snabbt till sig handen och beklagar det inträffade, men hans ögon kan inte låta bli att kasta blickar på den unga nunnan. En stund senare glider handen återigen från växelspaken till nunnans knä.

- Fader, kom ihåg psalm 129, påminner nunnan honom åter igen. Han ursäktar sig en gång till och tar bort handen. De kommer fram och nunnan kastar en menande blick på prästen samtidigt som hon tackar honom för skjutsen. Prästen fortsätter hem och där skyndar han sig till psalmboken för att läsa psalm 129. Där står det att läsa "Fortsätt att prova dig framåt, det är enda vägen till salighet".Slutsats:
Håll dig uppdaterad i ämnen som rör arbetet, annars kan du missa många möjligheter.


3:e lektionen


En smålänning åker till landet på några dagars semester. Där köper han en tjur för 1000 kronor av en bonde. Han övertalas att hämta tjuren dagen därpå. Nästa morgon kommer smålänningen för att hämta tjuren, men upptäcker att den har dött under natten.

Han kräver pengarna tillbaka men bonden har redan spenderat pengarna han fått för tjuren. Då beslutar smålänningen sig för att ta med sig den döda tjuren hem till stan, till bondens stora förvåning. Efter en månad träffas de igen och bonden kan inte hålla sig utan frågar vad smålänningen gjort med den döda tjuren. Då säger smålänningen:

- Jag startade ett lotteri med tjuren som högsta vinst, sålde 500 lotter för 20 kronor styck och tjänade 9 980 kronor.

- Men tjuren var ju död, är det ingen som har klagat? Undrar bonden förvånat.

- Visst, men bara vinnaren, och han fick sina 20 kronor tillbaka svarade smålänningen.


Slutsats:
Man kan alltid vända ett nederlag till framgång.


4:e lektionen

En ung kille kommer in på apoteket och ber apotekaren om en kondom. Han tycker det är lite pinsamt och känner att han vill förklara sitt köp för mannen i kassan. 'Min flickvän har äntligen bjudit hem mig på middag och jag är säker på att om allt går bra kommer jag att tillbringa natten med henne.' Innan han betalar ångrar han sig och frågar efter en kondom till.

Han förklarar:

- Min flickväns syster flörtar med mig ibland, jag är säker på att hon gillar mig, kanske har jag tur även med henne i kväll.

Han tar upp plånboken men betalar för tre kondomer samtidigt som han förklarar för receptarien:

- Min flickväns mamma är relativt ung och snygg, jag tror att hon tycker om mig och jag kan faktiskt ha möjlighet med henne OCKSÅ.

Kvällen kommer och alla sitter samlade runt middagsbordet och det första som händer är att dom ber en bordsbön. Efter bönen tar alla upp besticken utom den unge killen som fortsätter att be. Efter några långa minuter knuffar flickvännen på honom och säger:

- Jag visste inte att du var religiös.

Då svarar killen:

- Och jag visste inte att din pappa är apotekare..


Slutsats:
Prata inte om dina strategiska planer med främlingar, hela organisationen kan kollapsa.

skogspromenad å gospelkonsert

Nu är det verkligen Nedräkning med stort N! På onsdag smäller det! Men än är det inte onsdag.

 

I morse var jag hos frisören. (Färgade även ögonfransarna och ögonbrynen. Väldigt praktiskt. Då bleks inte mina ögonbyrn bort så jag ser ut som en för gammal fjortis som har noppat bort bryna, och jag slipper använda mascara).


Vid 12-slasket så mötte jag Danni, Sofia och Karro vid Björkhagen. Vi gick en härlig promenad i detta sagolika vinterland! Jag är så himla glad att får uppleva snön innan jag drar till varmare breddgrader.
Jag hade ju bara med mig Benjy idag på skogspromenaden, då Urax numera (för tillfället) bor i Gävle. Kom på att jag inte har gått med bara Benan på en riktig långpromenad sen jag i stort sett fick Urax. Det kändes lite som tiden innan Alf kom in i mitt liv! Benjy fick fnatt i all snö och sprang runt som en dåre. Skulle aldrig gissa att han snart fyller 8 år.


Karro, Sofia & Danni

sötnöten!

Björkhagen


sen började det snöa ordentligt!

härlig bild på King :)

Danni

 

Ikväll har jag haft avslutningskonsert med min gospelkör i Filadelfiakyrkan. Vi är tydligen Sveriges största kör, med över 800 medlemmar. Vem som helst får vara med i kören. Jag har nu varit med i två år tror jag. Jag och mamma går tillsammans, roligt att göra något med mami! Kvällens gästartist var Cyndee Peters, en välkänd gospelartist.
Jag är ju förkyld och min hals är inte på topp, så varvade med att sjunga hest och mima.
För ett år sedan så fick jag sjunga solo (alla får skriva upp sig på en lista om man vill och sen blir det lottdragning). Var med och sjöng en liten snutt på en låt som heter "born again". (Kommer in på 2.00)

 

Kvalitén är väl inte den bästa.
Natti!