Drar iväg till Jönköping

Idag åker jag, Sara, Johanna, Nattie och Sofia med våra hundar till Mullsjö, 4 mil norr om Jönköping. Vi ska åka på en såkallad "pusselkurs", vilket betyder att vi får prova på olika hundsporter över helgen, bo i stugor och äta god mat och träffa sköna människor med samma intressen.

Ska bli jäkligt kul! Roligt med en liten roadtrip också. Så hemma på söndag igen, ha det gött!

Svarta faran strikes again!Jag var så lycklig igår när jag fick hämta ut min kära volvo från verkstaden. Jag hade inte kört den sedan november, så det kändes som att "komma hem" på riktigt när jag satt bakom ratten och brummade runt bara för att jag kunde.
Igår kväll packade jag bilen full av hundarna för att åka ut till klubben, där jag skulle hjälpa Karro att hålla en agilitykurs för vuxna. Jag hann dock bara komma utanför tullarna innan bilradion dog, och en varningsklocka började direkt blinka inne i mitt huvud.

Jag minns nämligen vad som hände förra gången bilradion dog, och jag hoppades att inte samma sak skulle hända igen. Men såklart gjorde de det.

Efter ytterligare 7 minuter började hastighetsmätaren åka upp och ned från 0-100km/h. Då visste jag att bilen skulle balla ur på riktigt. Och mycket riktigt så började bilen säcka ihop, körde cirka 30km/h på motorvägen, så jag fick lägga mig i högra filen och sätta på varningsblinkersen. Helt plötsligt fick bilen fart igen så jag kunde köra vidare ordentligt. Jag hann precis av motorvägen innan bilen började bokstavligen HOPPA framåt, som om jag hade i fel växel eller något. Lyckades svänga in på en bostadsparkering innan den dog helt.
Stendöd.

Ringde Johannas kille Johan som kom och hjälpte mig med startkablar. Himla snällt! Fick igång bilen efter en bra stund, så jag lyckades ta mig till kluben, cirka 45 minuter för sent.
Men innan Johan kom så satt jag i bilen och väntade. Då kom en sur jävla gubbe med en rottweiler och knackade på fönstret och började hojta om att "där får du inte stå, det är bostadsparkering och dessutom tar du upp två parkeringsplatser".  Jag sa att jag visste det och att min bil inte gick och starta. Då svarade gubbfan "bullshit, det tror jag inte på".

Vad är det för fel på människor? Varför skulle jag ens sitta där, och ta upp 2 parkeringsytor om det inte var så att det var fel på bilen? Som om jag inte har bättre saker att göra?

Pappa kom senare ut till klubben med ett nytt bilbatteri. Tur att man har snälla människor omkring sig som hjälper en!
Nu hoppas vi bara att bilskrället vill funka hela vägen till Jönköping idag. Hem vore också trevligt.

Recension: 2 filmer

Igår vart det en spontan filmkväll med Nattie och Siri. Vi gick och hyrde den svenska filmen "Tusen gånger starkare" och Hollywoodfilmen "The backup plan".

Tusen gånger starkare har jag läst för några år sedan, och det var en väldigt bra bok. Den handlar om en klass där killarna tar all plats och tjejerna är "tysta och snälla" och städar upp efter killarna. Så en dag börjar en ny tjej i klassen, Saga, som inte är rädd för att stå på sig och visa att tjejer också kan ge svar på tal. Något som skakar hela klassen och skolan.
Jag tycker dom hade lyckats göra en väldigt bra film utav boken, jag vart inte besviken alls. Tvärtom!
Det lustiga är att när jag läste boken så tänkte jag på min gamla högstadieklass och jag tänkte att boken utspelade sig i min högstadieskola. Och nu när jag såg filmen så ser jag att den är inspelad(!) i min gamla högstadieskola!
Hur lustigt är inte det? Jag känner igen mig så grovt mycket. Önskar att det hade funnits en Saga i min klass.
Den andra filmen vi såg var "The backup plan" med Jennifer Lopez i huvudrollen.
Den handlar om Zoe som inte har hittat mannen i sitt liv, och som känner att sig biologiska klockar tickar, och därför väljer hon att bli gravid via en spermadonator. Samma dag som hon har inseminerats så träffar hon, vad hon tror är Mr Right. Men hur ska dom kunna vara tillsammans när hon väntar någon annans barn?


Jag tycker filmen var mysig och rolig. Lite obvious såklart, det är en Hollywoodfilm. Men den är ändå sevärd om man gillar denna typ av film!