nattugglan talar

Okej, tre inlägg på en kväll. Ska sova nu,  klockan är snart halv tre på natten och alla på hostlet sover. Det är skönt att få sitta ensam dock och nörda lite på datorn. Att få sitta vid datorn är lite som terapi för mig så det är skönt att once in a while verkligenn kunna sitta vid datorn i lugn och ro utan tidsgräns.

För övrigt så inväntar vi en cyklon nu på torsdag. Den ska tydligen ligga på en skala 5 av 5(!) så det gäller att hålla i hatten! Ska bli den värsta cyklonen på rätt så många år... vajert. Hoppas det inte ska förstöra våra resplaner till Whitsundays och Fraser island! Då blir jag sad face. Nu när översvämmningarna äntligen verkar vara under kontroll. Vi valde nog fel år att komma till Australien ;)
Men än så länge har vi klarat oss från eländigheter personligen. Vi flyter mest omkring och missar allt knas. Jag lovar att vi kommer vakna upp på torsdag och gå ut och se att Cairns är ödelagd och bara jag och Malin sitter och kliar oss fundersamt i huvudet.

Thats us. Go with the flow! Nu blir det nattitajm. Behöver min skönhetssömn....eh.

"Jag hatar kladd"

Okej, så i förregår knallade jag på stranden här i Cairns. Jag njöt av att få sanden mellan tårna och lyssna på min iPod. Tidvattnet var ute och jag såg massa grodliknande djur hoppa runt i sandbrynet. Jag vart nyfiken och tänkte ta mig en närmare titt. Jag hann inte ta mer än ett kliv(!) utanför den vanliga sanden innan jag sjönk ned nästan upp till shorts-höjd! Jag skulle ha velat se mitt egna förvånande ansiktsuttryck. Så där satt jag fast, kunde knappt röra mig. Ropade på Malin som knallade 20 meter framför mig. Hon skratta så hon nästan vek sig. Istället för att direkt hjälpa mig hon plockade fram kameran. So here you go:
Som ni kan se så är det bokstavligen bara ett steg ut till kvicksanden;)
Yes! Het - jag vet. Lagom pinsamt att gå runt och leta efter en utomhusdusch och göra sig ren.
Läste även på en skylt (efteråt såklart) att det finns ibland krokodiler i vattnet. Fan vad härligt.
GÖTT!

(Varför händer bara sånt här mig? ;)

Videoklipp från Australien

Det har hunnit bli en hel del videoklipp här i Australien, och sakta men säkert börjar vi lägga upp dom på youtube. Den första videon är ett smakprov på "Mimmis sevärdiga guidning" som är en följetång genom vår resa här i Australien. Jag berättar om olika platser vi ser, ofta med en liten twist!
I detta inlägg så är vi i södra Australien och tänkte ta en genväg, men genvägar blir oftast senvägar och det slutade med att jag satt 8 timmar bakom ratten, 3 ½ timme genom det stället där videon utspelar sig.(Fortsättningen kommer senare när vi har hunnit lägga upp klippen).
Här kommer bara en snabbt klipp från The Party Truck!