Home is where your heart is

Åå, idag har jag varit lycklig. Att bara få va, njuta av solen & hur fantastiskt vackert Höga Kusten är. 
Jag & mamma började dagen med god lyxfrukost, sen la jag mig & solade där det var vindstilla. Att få känna värmen av solen känns länge sen. Urax avbröt mitt solande & ville prompt leka! ;)

Sen åkte vi till Norrfällsviken som har en stor & fantastisk strand. Havet är iskallt men så fint med sin blåa färg!
Vi var i stort sett helt ensamma där.

 

På väg tillbaka bestämde vi oss för att gå upp på Högklinten. En brant liten väg tog oss upp till toppen & jag blev än en gång bittert påmind om att det inte räcker att bara styrketräna, jag måste träna kondition/flås också.
På toppen vart det obligatoriskt fika. När jag var liten gick jag, mamma & min barndomsvän Josefin (som följde med upp flera sommrar) & besteg berg för jämnan. Josefin sa en gång till mig: varför måste vi alltid gå upp för ett berg för att få fika för din mamma? ;)

 Vet seriöst inte hur Urax ligger. Han ser ut som ett skogstroll ;)

Väl tillbaka på torpet så avnjöt jag en öl & känner mig rätt stolt över denna bild. I just denna stund kändes livet perfekt. Alla stressande & oroliga tankar var som bortblåsta.

Middag med morbror Rune, fru Yvonne med hennes dotter Ulrika & barnbarn Ebba. 

Ebba utmanade mig i kubb. Jag falerade totalt ;)

Magiskt. Efterrätt på bryggan

Tog en 45 min powerwalk med Urre. Bilden är tagen vid 23.30. Har jag sagt hur mycket jag älskar det norrländska ljuset? ;-)

Nedför Gristabacken. 

Eldning, tagen vid midnatt.

___

Mår förbannat bra just nu, just idag. Ska spara den här dagen i minnesbanken! :)

Framme i paradiset

Jaa, efter 50 mil kom jag & Urax fram till slut till vårt paradis i Nordingrå, Höga kusten. Platsen jag alltid blir lycklig över att besöka, platsen som känns som mitt andra hem. 
Väl framme åt jag pannkakor med min morbrors fru (hon plus morbror Rune bor permanent bredvid vår sommarstuga) & ingifta kusin Ebba (på 11 barre) & drack kaffe. Jag & Ebba gick sedan en underbar promenad med en superglad Urax & jag njöt till fullo av den vackra kvällen. 
Strålande sol & helt magiskt! Mamma kom fram lite senare än mig (vi åker varsin bil då jag åker hem innan henne) & vi var druckit vin på vårt torps veranda.

Lyssnat på musik av The Eagles & bara njutit. Känner sakta hur kroppen kopplar av & går ned i varv. 
Jag älskar verkligen att vara här.

På vår tomt!

Vid bryggan.


Kaffe hos Yvonne.

Promenad på Kirunaön med Ebba & Urre.

Vårt landställe är på andra sidan.Vårt torp till höger, morbrons hus till vänster.


Y
Urax: leeek med mig?!
- sorry U, matte dricker vin & njuter av livet! ;-)


Jag åker upp längst kusten

Detta är ett förinställt inläg men vid denna tid sitter jag bakom ratten på xc70:n med Urax flåsandes i bakluckan på väg till min favoritplats på jorden, mitt landställe i Nordingrå, Höga Kusten (ligger i Ångermanland för icke bildade människor ;) ) 50 mil norrut med andra ord. Min mamma kommer därifrån och har en hel del släktingar där uppe. Jag spenderade nästan varje lov hos mina tremänningar där uppe, och det känns alltid som jag kommer hem.
 
Den här låten symboliserar exakt vad jag känner. Tomas Ledin kommer också från Höga Kusten och denna låt (samt många av hans andra) kommer spelas mycket uppe i Nordingrå den följande veckan.
 
 
Kategori: Musik Taggar: höga kusten, nordingrå, tomas ledin;