Det här med stjärntecken är rätt skoj

Jag tycker det här med stjärntecken är roligt & intressant. Jag syftar nu inte(!) på de dagliga horoskopen i en dagstidning, utan jag syftar till det som är "proffsigt" uttalat/kartlagt om varje stjärntecken. Bullshit, kanske du tänker. Jag finner det i alla fall intressant & jag tycker det långt & mycket stämmer på ens personlighet. Som det som står om vågen, det jag är. Jag tycker det stämmer i nästan allt, speciellt det som står i början. Att även om saker & ting rubbas för en våg så har hen alltid ett inre lugn att saker och ting kommer ordna sig.

 

För det gör det ju faktiskt till slut.
Är det någon mer än jag som tycker sånt här är kul? ;)

 

Vågen 23 september – 22 oktober (taget från Veckorevyn)

Vågen är av någon anledning det tecken som man svårast sätter fingret på. Kanske är det deras förnuftiga sida och förmåga att intellektualisera allt, även sina mer emotionella upplevelser, som gör att vi andra får känslan av att de ibland är nästan lite omänskliga. De verkar sakna laster, verkar sällan se några större problem, eller stöta på några större hinder i livet. Vid en andra anblick ser vi ju att det gör de ju visst! En nära vän som är Våg kanske inte fick ett jobb, eller var tvungen att flytta plötsligt och häftigt. Och de kanske till och med säger ”det känns jobbigt” – ändå oroar vi oss sällan för en Våg. Deras förmåga att alltid hitta balans och pendla tillbaka från en motgång är nämligen fenomenal.

Jag har hållit om Vågar som gråter, pratat länge med dem på telefon om något som känns jobbigt och sett dem oroa sig för ditt och datt – och ändå är det något hos dem som utstrålar ett slags lugn, något inom dem som vet att det kommer ordna sig fastän det suger just nu, något i deras sätt att prata om problem som avslöjar hur kapabla de är att lösa dem. Jag oroar mig aldrig länge för en Våg.

Men så vill Vågen också skapa balans och rättvisa och framför allt – inte störa eller stöka till. De vill ha det rent runt sig och har ett väldigt praktiskt estetiskt förhållande till livet. Det ska vara fint, funktionellt men också passande. Vågen är lätt att tycka om, de har en oskyldig aura och är ofta otroligt måna om den sociala gemenskapen. Att alla ska vara med och att alla ska må bra är a och o för Vågen, och när någonting ligger och ruttnar i en grupp är Vågen den första som märker av att något är fel. Ibland säger man om Vågen att hen är opålitlig, inte håller vad hen lovar eller på något annat sätt är svår att ha att göra med. Det är oftast mer känslostyrda eller stabila tecken som känner såhär. Det ligger nämligen i Vågens natur att tänka om och men många gånger innan de tar ett beslut, och varje Våg gör bäst i att borsta av sig dessa anklagelser och se på det för vad det är: deras behov av att finna balans och en stabil plats för dem att stå på innan de tar beslut är vad som gör dem harmoniska och väldigt sociala i slutänden. En Våg som stressas att bestämma sig kommer inte bli lycklig, inte heller en Våg som inte lämnas utrymme för att få ändra sig eller ta nya beslut.

Om man ibland kommer på en Våg ljuger är inte det heller särskilt förvånande. Vågens behov av stabilitet och balans, samtidigt som hen vill undvika konflikter eller att någon ska känna sig utanför eller dum, gör att hen hellre drar vita lögner dagligen än säger som det är. Det handlar alltså inte bara om Vågens eget behov av lugn och ro, utan lika mycket om alla andras. Många kan finna det här otroligt störande, men för Vågen är det bara ett sätt att skapa lugn.

Vågen tänker i relativa termer, och jämför ofta saker, maträtter, relationer och resor, vadsomhelst. Det Vågen söker är ofta harmoni, perfekt balans i livet, och vet att det krävs noggranna val för att hitta det ”bästa” eller ”rätta”. Detta gör att de har höga förväntningar samtidigt som det tar tid för dem att agera. När något är lite fel för Vågen, kommer hen inte kunna vila förrän hen hittat den perfekta lösningen – även om det så bara handlar om att kaffet är lite för starkt eller soffkudden lite obekväm. Vågen tycker om att känna till regler och lagar och rättvisa, balans och jämlikhet kommer för dem alltid först. På så sätt uppfattas dessa individer, som ofta har en air av speciell stil kring sig, som civiliserade och förfinade. Om det inte syns vid första mötet med en Våg, kommer det fram så fort de börjar prata.

Kort om Vågen Kvalitet: Ledande Element: Luft Styrs av: Venus Säsong: Hösten Metall: Koppar Sten: Diamant, kvarts, marmor Färg: Pastellgrön Anatomi: Njuren Nyckelord: Rättvis, sällskaplig, snäll, diplomatisk, omtyckt, obeslutsam, respektfull, förfinad, konstnärlig

Hemma i Svea

Hej på er! Ber om ursäkt för veckans uppehåll, när jag väl kom till Bangkok så fanns inte riktigt tiden som jag hade ute på ön att uppdatera. 
Lite oklart vilken ordning jag ska ta allt i, så ska kanske börja baklänges för att skoja till det lite.
Eller nått.
 
Jag är alltså hemma i Svearike. Igår morse landade jag på Arlanda till ett mörkt & kallt Stockholm. Jag hade varit rätt nervös innan jag skulle flyga hem, eller jag var snarare orolig. Nojade över att jag inte skulle komma med planet. Som ni vet vid det här laget reser jag med mina jobbiljetter, såkallade id biljetter. Det är en billig förmån, men om planet är fullt kommer man inte med. Jag åkte ut i god tid till flygplatsen men fick reda på att jag skulle komma tillbaka till incheckningsdisken en timme innan avgång. Så slog mig ned & läste i 1,5 timme innan jag gick fram igen.
I vanliga fall checkar jag in väskan & får reda på i gaten om jag kommer med eller inte. Men här i Bangkok fick jag alltså reda på det redan vid incheckningsdisken. Smidigt på ett sätt, men det vart stressigt sen att hinna igenom securityn & grinig passkontroll, samt gå igenom halva flygplatsen (på högklackat!) för att hitta min gate på 50 min.
Stressigt- men jag hann med god marginal. Tur ibland att har långa giraffben.
 
Även denna gång fick jag sitta i business, sådan lycka! Jag köpte business biljetter båda vägarna , men var noga med att säga att jag sitter vart som helst bara jag kommer hem.
Då jag hade glömt mitt bankkort i ATM:en så var det lite ont om cash, så ville inte stanna en natt till. 
 

Det är verkligen oerhört nice i business.
Fick ett glas skumpa så fort jag hade satt mig, fick sedan välja vad jag ville äta till middag (som blev 02,30 på natten haha, men jag var superhungrig). Satt & tittade på film medan jag åt, ställde sedan in stolen på "säng" & låg nästan raklång sen & sov i stort sett hela natten.
 


Väl hemma har jag träffat mamma, pappa, Henric & Urax såklart. Gulliga fluffiga hunden! 
På kvällen var jag på middag hos Henke med hans vänner & redan vid 21 var jag supertrött. Thai tiden är ju sex timmar före, så när klockan hade blivit midnatt var den ju 6 på morgonen för mig & jag kunde inte hålla mig vaken längre.
Är fortfarande jetlaggad, tar nog några dagar å få ordning på detta. Imorgon bitti börjar jag jobbet! 
 
Skriver de kommande dagarna om de sista roliga dagarna i Bangkok! 
 
 
Promis med Urax vid Drottningholm idag med Henke & Jörgen.
 

Chillat hemma ikväll med min glasögontröja👌. 
Peace out

Sista morgonen

Lät kanske lite väl dramatiskt. Som om jag skulle dö eller något. Nejdå, sista morgonen på Koh Chang nu! Igår mötte jag upp Markus & David, vi åt middag på samma restaurang som jag & David har gått till hela veckan, gick sedan till Ting tong bar & lyssnade på samma reaggeband som spelade samma låtar hela veckan. Varför byta ett vinnande koncept? ;)
 
Mötte sen flera svenskar som jag träffade på en av alla mina taxiresor på denna ö, dom bjöd över oss till deras bord där vi hängde ett bra tag. Träffade några andra välbekanta ansikten & kvällen vart senare än vad jag hade tänkt. Men roligt var det iaf! 
 
 
Ställde klockan tidigt så jag har hunnit med ett morgondopp i havet. Älskar verkligen att bada i havet, känns synd att jag inte kommer kunna göra det mina sista dagar i Thailand. 
 


Hah nej, är inte naken ;-)

 
Ska nu kila iväg åt äta frulle innan jag påbörjar min sex-sju timmars resa i minibuss till Bangkok. Superexalterad - not. Men väl där ska jag möta upp Roza, Marjan & Elin, tre svenska tjejer jag har träffat på ön! Ska bli skoj.
Känns konstigt att säga hejdå till David dock, träffade ju honom på flygplatsen i kön till bussen. Sen har vi hängt till & från under dagarna, nice att ha någon att äta med osv! Han vill komma till Sverige, så då får jag bli hans guide! :)