Massa hundbilder :)

Här kommer lite bilder från helgens agilitytävling på Väsby brukshundklubb. Vill ni läsa mer specifikt om mitt hundiga intresse och mer om Urax - spana in min hundblogg.
 

Helens border collie valp Knut!


Danni & pumin Puff.
Matildas border collie valp Nova (med jätteöron!)
 

Man är alltid så snygg när man kör agility ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

...

Kommer inte på någon passande rubrik till det här deppiga inlägget. Kan börja med det som hände Uraxs sent i söndagskväll:


Jag & Henric satt i soffan & glodde på tv, trötta & nöjda efter helgens bravader. Urax låg på sin fårfäll när jag upptäcker att han vinglar omkring med huvudet & verkar jaga en osynlig fluga? Efter  en liten stund frågade jag Urax vad han höll på med & kallade in honom till soffan. På den korta sträckan på några meter så vinglar Urax omkring & beter sig som om han hade vaknat upp från en narkos. Jag märkte att han verkade orolig över hur han betedde sig och jag flög ju direkt upp ur soffan för att locka till mig honom. Han drällde ned i mitt knä & morrpratade såsom belgare ofta gör. Jag & Henke klappade honom lugnade en stund & sen var det som han var sig själv igen från ingenstans. Jag testade att göra lite trix med honom så som "sitt fint" & då var det inget fel på hans balanssinne. Sjukt märkligt & obehagligt så ringde Bagarmossens akuta journummer för att få någon klarhet. Jag berättade att det hade hållit på i kanske 30 sek- 1 minut & sköterskan sa att det lät som något slags anfall, men så mycket mer kunde hon inte säga. Hon tyckte jag inte skulle åka in utan istället boka en tid hos min veterinär för en hälsokontroll. 

Igår fick jag även reda på att Uraxs ena kullsyster har epilepsi sen ett halvår tillbaka, och får det tydligen hyfsat ofta. 

Alltså klumpen i min mage...

 Om han har ep vet jag inte vad jag gör. Har varit rätt deppig, men det känns bättre idag. Jag är inte den som nojar mig i onödan när det kommer till mina hund/hundar , men just att hans syster har epilepsi får mig verkligen att  noja. Om någon har någon erfarenhet av detta så skriv gärna om ni vill.

Sen imorgon kommer min pappa att opereras för cancer, för tredje gången på två år. Det var när jag kom hem ifrån Dubai för drygt en månad sedan jag fick reda på det, att läkarna hade hittat en liten klutt cancer i levern. Jag har mått rätt dåligt av detta faktiskt. Jag tycker det har varit nog nu med sjukhusbesök, rehab & allt där till. För två somrar sedan (min första sommar på SAS) jobbade jag heltid medan pappa låg 17 v på sjukhus. Jag pendlade mellan jobbet & sjukan om vart annat och mitt i allt så dog Benjy. Jag fattar inte hur jag höll på då om jag ska vara ärlig. Förra sommaren vart det ju operation igen, och nu även denna sommar. Jag känner dock att det inte funkar att jobba heltid med så konstigt schema som man ändå har inom flyget med många nätter borta, så jag kommer vara hemma som "vård av anhörig". Förmodligen med start redan nästa vecka. 

Nu håller jag alla tummar att pappas operation går bra imorgon, att cancern försvinner för gott & att Urax fortsätter att vara frisk. 


Så får det vara nog med allt som har med sjukdomar att göra.

En superhärlig helg

Alltså, denna helg har varit så bra! I lördags tävlade jag & Urax tre agilitylopp i Väsby, varav ett av loppen lyckades vi ta oss runt felfritt. Vi kom på en tredjeplats & fick pinne (märkligt ord för uppflytt). 😄 Vår första pinne i hoppklass 2!
På kvällen åkte jag till Ulriksdal för att träffa min fina vän Mara & hennes pojkvän Marcus för första gången sen mars förra året! Jag & Mara är kursare på SAS men hon slutade förra året & drog utomlands tillsammans med Marcus. Dom har bott i Australien & rest runt i 20 länder & ska tillbaka nästa vecka. Herregud så avis jag är, vilket fantastiskt liv! Älskar att se deras bilder & uppdateringar om deras äventyr. Jag har fem är kvar att åka tillbaka till Australien för att jobba där (svårare efter 30) så det är något som jag ska göra en dag helt klart. 

Dom hade iaf bjudit in till Eurovision kväll med massa härliga människor, mycket flygfolk! 
Å vad det var spännande då?!! Jag vart SÅ LYCKLIG när Måns vann, känner verkligen en genuin glädje över att just han vann. Som han har velat detta. Jag hade trott att Måns skulle komma etta eller två, och att Australien skulle knipa den andra platsen. Ryssland trodde jag också skulle ligga i top fem så hade iaf rätt bra koll tycker jag ;)
Kanske inte så konstigt då de flesta låtar i årets upplaga sög getpung.

Så när Måns vann öppnades champagnen! 😜

Lagom sliten var jag nästa dag när jag var på lydnad & freestylekurs hela dagen med Urax för duktiga Anna Larsson. Var en riktigt bra & givande dag. Himla kul att se Uraxs utveckling & att få massa tips & idéer av en kunnig instruktör. 😄Sen nu är jag rätt små deppig, men tar det i nästa inlägg. Dags att jobba i tre dagar. Göteborg here I come again.