Travelbug

Det händer något när man kommer hem efter en resa. Man känner sig tillfreds men ändå rastlös. Nöjd över att få vara hemma, samtidigt som man saknar känslan av äventyr & spänning. Att det man gjorde var något speciellt. 

Vet inte varför jag oftast skriver "man" istället för "jag".

Såhär känner jag mig när jag kommer hem ifrån en resa. Gött att vara hemma, men längtar redan att få åka iväg & upptäcka nya platser. Världen är så stor, och jag är så liten. Hur ska jag hinna se allt? 
Jag vet givetvis redan svaret på den frågan, att det såklart inte går att se allt. Men ju mer jag reser, ju mer förståelse får jag ändå för andra människor & kulturer. Och som världen ser ut idag behövs nog det. Mer förståelse. 
Jag önskar att politikerna kunde resa mer, och inte i businessclass & fast track direkt till en hög byggnad för att gå på en kongress, utan för att faktiskt se världen. 


Hejpa, nu drog det iväg. Ville bara säga att jag är hemma i Svearike nu. Inte riktigt hemma i min egna lägenhet, utan sover hos Henric ikväll. Men hemma i mitt egna land, där jag känner igen alla dofter, vet vart maten finns i min matbutik & förstår språket. 

Lika härligt som det är för bekvämt. 

 

För att jag fyller 25!

Helt sjukt alltså, vart tar tiden vägen? Idag fyller jag 25 år. 
25. För en tjej som har haft ålderskris sen hon fyllde 18 är 25 en stor deal. Men ju närmare denna dagen har kommit desto bättre har det ändå känts. 25 känns som en bra ålder. Man tas mer på allvar, men jag är fortfarande ung. Jag har mognat mer & lär mig mer från mina tidigare misstag. Det blir nog bra det här 😄.

Å just nu är jag vid marina Kástela här i Kroatien. Vi har lämnat tillbaka vår båt, killarna är iväg & tittar på yachter medan jag vaktar bagaget. Snart ska vi åka till vårt hotell & sen ska dagen firas ordentligt! 😄

Dagen bjuder på superfint väder (i föregår regnade det som fasiken non stop). Har avnjutit två goda kaffe lattes här vid vattnet & svarat på massa grattishälsningar. Life is good! (Å mer om resan kommer komma pö om pö). (En bild från igår- vi såg äntligen delfiner! Tyvärr kom ingen med på bild).


⛵️Kroatien!


Skepp & hoj gummiboj! 
Förlåt för seg uppdatering, wi-fi på öarna i Kroatien är inte den bästa! Så därför blir det bara en kort uppdatering nu, mer får ni när jag kommer hem.
Men vi landade iaf i lördags där vi åkte direkt in till Split för att möta upp Jörgen, Henrics übersköna danska gaykollega som inte känns som en dag över 25. 😂  Vi åkte sedan till marinan där vår båt låg, en Jeanneu Sun Odyssey. 

Sen har vi varit ute & seglat sedan dess, med en dramatisk natt ute till sjöss (berättar mer sen😜), och två dygn på den vackra ön Vis! Nu ligger vi vid en hann på ön Hvar efter en lång dagsseglats! 
Vädret är rätt bra, mellan 22-27 grader. Det är rätt smutt att vara här i slutet på säsongen, all personal är mer generös (vi fick te.x hyra scootrar två timmar extra utan någon kostnad). Frulle på Vis.
__


I staden Kamziza.

Gårkvällens hattfest💃😄.

Så här snygg har jag varit idag, snorklandes med go pro kameran.


Nu ska jag krypa ned i kabyssen för natten ;-) Ska försöka njuta av allt så mycket jag bara kan. Är hemma igen på måndag kväll...