Vamos! Vacay!

Hola! 
Jag befinner mig just nu på min & Henkes balkong, sörplandes på kaffe i lägenheten vi har fått låna i Torremolinos, Spanien. Vi flög ned med SAS till Malaga i måndags & landade på kvällen. Torremolinos ligger bara 15 minuter bort med taxi, och lägenheten ligger precis vid strandpromenaden. Det är Henrics gudfars lägenhet  som vi rätt spontant fick låna.
När jag fick reda på att jag inte fick min sommarsemester som jag ville (jag ville ha mina tre veckor i juli. Jepp, vi får bara tre veckor...) men istället fick jag en vecka då, och de andra två i slutet av augusti, så vart jag riktigt besviken. Alla jag känner har ju antingen börjat jobba igen, eller börjat skolan. Men tur i oturen vart det ändringar på Henkes jobb, så helt plötsligt kunde vi hitta på något tillsammans. Och då det var 14 grader & regn förra tisdagen när min semester började så är jag riktigt tacksam att jag för sol, bad & massa D-vitamin nu!  De tidigare dagarna har vågorna gått höga! Vi har provat att body surfa med kroppen & jag har fått så mycket salt genomsköljt i näsan/bihålorna så jag lär inte bli sjuk under lång tid framöver 😜.


Det har blivit både ett & två glas på ballen😜.

 

Jag har inte alls varit mycket i Spanien jämfört med många svenskar: jag var en weekend i Barcelona när jag var 17 år, och förra sommaren hälsade jag på Tina på Mallis. Utöver det har jag bara flugit en miljon gånger fram & tillbaka till olika delar av Spanien med jobbet; så känns gött att få njuta & se lite utav det nu!
I morse var vi ute redan 07.43 - precis innan solen gick upp för att gå på över en timmes powerwalk + så intervalltränade vi jogging! Jag svettades som en eskimå i öknen men det var ändå väldigt trevligt sätt att starta dagen på!Eftersom vi inte bor på hotell & kan äta hotellfrukost (min passion i livet😂) så försökte jag göra så gott jag kunde med min version av det! Väldigt fräscht må jag säga! 

Well. Snart dags att gå ned till playan! 
Vamos!

Så rodde vi hem U-SM ...!

Åh, det är så skönt att helgen är över, även fast den var väldigt rolig!
Det var nämligen så att vi i min klubb, Tyresö hundungdom, var huvudarrangör för årets ungdoms SM i hundsportena: agility, lydnad, rallylydnad, freestyle, HTM & handling. 
Vi höll i allt runt omkring & i agilityn, så var det fyra andra klubbar som höll i de andra grenarna.

Min kompis & klubbkamrat Debbie har varit högsta hönset i detta arrangemang, medan jag var varit hennes undersåte med ansvar över funktionärer & matrialansvarig. Vi har bara haft sedan februari på oss att arrangera detta, då ingen annan klubb hade tagit på sig uppdraget så tyckte vi att det vore jäkligt tråkigt om det inte blev av. Jag har själv många underbara minnen från olika U-SM runt om i landet & kände att nu när jag numera är för gammal för att tävla på det själv (U-SM är mellan 6-25 år) så tänkte jag att jag får väl ge lite tillbaka denna gång. 

Innan sommaren var jag & planerade en hel del men har varit sämre på att följa upp under själva sommaren, då jag har flängt runt väldigt mycket. Det fick jag såklart äta upp nu de sista veckorna då jag har fått panika & fixa det som inte var klart, men nu till helgen fick jag stor hjälp av underbara Henric. Alltså, vilken pojkvän jag har. Han hade gått med på att hjälpa till som funkis väl på plats; men det slutade med att han fick hjälpa till minst lika mycket som jag själv gjorde, om inte mer. 
Vi har åkt & hämtat olika agility hinder på olika ställen, byggt banor, fixat med parkering, tagit emot anmälan, städat undan osv. Är så tacksam för hur mycket  han ställde upp, helt fantastiskt.

Bilden är från i fredags när jag, Vickan & Debbie var redo för att ta emot alla anmälningar. Över fyrahundra starter i de olika grenarna skedde över helgen!Själv var jag speaker hela helgen för agilityn vilket var en rolig men ibland lite knivig upplevelse att hålla koll på två parallella banor samtidigt😜.

Lördagen bjöd på underbart härligt väder medan söndagen bjöd på spöregn. Underbart 😜.

Eftersom jag var för gammal för att tävla just på denna tävling så fick Urax tävla tillsammans med Ramona i agilityn. Och det gick riktigt bra: första dagens lopp kom dom tvåa i sin klass! Söndagens lopp var också riktigt fint men blev tyvärr en ynka rivning vilket gjorde att dom hamnade precis utanför pallplats: en fjärdeplacering. Men med båda klassernas snabbaste tid😄👏.


Jag är rätt nöjd med helgen & är tacksam för alla funktionärer som hjälpte till. Dock hade fler behövts när prisutdelningen var slut: vi var bara fem/sex personer som plockade bort allt & jag var inte hemma förrän vid halv tolv på kvällen. Så det är det sega med att jobba ideellt, men jag hoppas att alla deltagare uppskattade vårt arbete & att dom fick en bra & minnesvärd helg! 

Å nu då? Jag befinner mig i Spanien med min kära karl där jag ska vara till nästa onsdag. Men mer om det i nästa inlägg. 

Tre år sedan himmelen fick den finaste ängeln
Idag var det tre år sedan världens bästa Benjy lämnade jordelivet.
Min första egna hund, min läromästare & fina (om en påfrestande) vän.

Benjy gav mig många gråa hår genom håren, men mycket skratt & fina minnen.
Tack vare honom har jag fått väldigt många vänner, varit aktiv inom Tyresö hundungdom i tio(!) år, gått utbildningar, hållit hundkurser, åkt iväg på tävlingar ect ect. Benjy var en prövning som jag är tacksam att jag fick vara med om.
Vem hade kunnat ana att scrollandet på blocket skulle leda oss till en tvåårig blandrashund med svåra problem, som sen skulle bli ett spontanköp vi aldrig skulle ångra? (Exakt så som man inte ska köpa en hund, men det löste sig bra ändå). 

Underbara hund. Ibland saknar jag verkligen honom, men det känns inte lika tungt längre, utom på årsdagen. 

Time won't heal a thing - unless you're ready to move on.