Flyg frågaHej Elin & förlåt för långsamt svar, har missat din kommentar! Vad glad jag blir att du gillar min blogg, det värmer 😄. 


Kul att du oxå vill bli flygvärdinna, men hur tror du att det kommer sig att du har blivit rädd på senare tid? Har du stort kontrollbehov? (Brukar vara en bidragande orsak). Innan jag blev flygvärdinna tyckte jag oxå det var obehagligt med turbulens, men inte tillräckligt för att jag skulle låta det hindra mig från att söka jobbet. Jag vet ju logiskt sätt att turbulens inte är farligt för planets skull, utan det farliga är att man kan skada sig ombord i luftgroparna. Så respekt ska man ha för turbulens (alltid ha säkerhetsbälte på när man sitter ned osv), men jag låter inte rädslan alls tar över. Jag är van vid att vara på en båt så för mig känns det som vågor på havet. :-)


Men hur man ska lugna... Well tänka att det är en båt på havet eller en bil på en grusig väg 😄. Turbulens uppstår ofta när varm & kall luft möts & det är ju naturligt, även om jag spelar förstår att det är obehagligt.


det jag tycker är obehaglig brukar jag försöka utsätta mig för, "comfort zone challange", då jag vill bemästra mina rädslor så gott det går. (Haha kom på att jag inte var rädd för spindlar förut men tycker numera dom är superäckliga. Så ska väl vara en förebild & spindelträna jag med) 😂😂.

Sorry om svaret är luddigt, är jetleggad & har varit vaken i 30 timmar 😜.

Kommentera inlägget här: