Så rodde vi hem U-SM ...!

Åh, det är så skönt att helgen är över, även fast den var väldigt rolig!
Det var nämligen så att vi i min klubb, Tyresö hundungdom, var huvudarrangör för årets ungdoms SM i hundsportena: agility, lydnad, rallylydnad, freestyle, HTM & handling. 
Vi höll i allt runt omkring & i agilityn, så var det fyra andra klubbar som höll i de andra grenarna.

Min kompis & klubbkamrat Debbie har varit högsta hönset i detta arrangemang, medan jag var varit hennes undersåte med ansvar över funktionärer & matrialansvarig. Vi har bara haft sedan februari på oss att arrangera detta, då ingen annan klubb hade tagit på sig uppdraget så tyckte vi att det vore jäkligt tråkigt om det inte blev av. Jag har själv många underbara minnen från olika U-SM runt om i landet & kände att nu när jag numera är för gammal för att tävla på det själv (U-SM är mellan 6-25 år) så tänkte jag att jag får väl ge lite tillbaka denna gång. 

Innan sommaren var jag & planerade en hel del men har varit sämre på att följa upp under själva sommaren, då jag har flängt runt väldigt mycket. Det fick jag såklart äta upp nu de sista veckorna då jag har fått panika & fixa det som inte var klart, men nu till helgen fick jag stor hjälp av underbara Henric. Alltså, vilken pojkvän jag har. Han hade gått med på att hjälpa till som funkis väl på plats; men det slutade med att han fick hjälpa till minst lika mycket som jag själv gjorde, om inte mer. 
Vi har åkt & hämtat olika agility hinder på olika ställen, byggt banor, fixat med parkering, tagit emot anmälan, städat undan osv. Är så tacksam för hur mycket  han ställde upp, helt fantastiskt.

Bilden är från i fredags när jag, Vickan & Debbie var redo för att ta emot alla anmälningar. Över fyrahundra starter i de olika grenarna skedde över helgen!Själv var jag speaker hela helgen för agilityn vilket var en rolig men ibland lite knivig upplevelse att hålla koll på två parallella banor samtidigt😜.

Lördagen bjöd på underbart härligt väder medan söndagen bjöd på spöregn. Underbart 😜.

Eftersom jag var för gammal för att tävla just på denna tävling så fick Urax tävla tillsammans med Ramona i agilityn. Och det gick riktigt bra: första dagens lopp kom dom tvåa i sin klass! Söndagens lopp var också riktigt fint men blev tyvärr en ynka rivning vilket gjorde att dom hamnade precis utanför pallplats: en fjärdeplacering. Men med båda klassernas snabbaste tid😄👏.


Jag är rätt nöjd med helgen & är tacksam för alla funktionärer som hjälpte till. Dock hade fler behövts när prisutdelningen var slut: vi var bara fem/sex personer som plockade bort allt & jag var inte hemma förrän vid halv tolv på kvällen. Så det är det sega med att jobba ideellt, men jag hoppas att alla deltagare uppskattade vårt arbete & att dom fick en bra & minnesvärd helg! 

Å nu då? Jag befinner mig i Spanien med min kära karl där jag ska vara till nästa onsdag. Men mer om det i nästa inlägg. 
Kommentera inlägget här: