50 timmar i L.A: Getty Villa i Malibu

Så äntligen fick jag ett 50 timmars stopp i L.A, till skillnad från de vanliga 24 timmars stoppen där man dels inte hinner göra så mycket för att:
1). Tidsskillnaden på 9 timmar gör att man känner sig rätt krackelerad vid 18 på kvällen (alltså 03 på natten svensk tid). 
2) L.A är så himla stort så man hinner inte riktigt ta sig någonstans då vi kommer till hotellet vid 14 lokal tid och går runt 12 lokal tid nästa dag. 

Men nu har vi alltså två dygn på oss☺️. Vi är ett fantastiskt Crew så resan över var riktigt underhållande och väl framme så hade jag bestämt att jag skulle möta upp min amerikanska kompis Nathaniel, som jag lärde känna under två somrar på Vässarö för en massa år sedan. (En scoutö och vi både jobbade som olika sorters ledare på ön). Sist jag träffade han var i somras när han tog mig till Disneyland (som jag fortfarande inte har skrivit om🙈). 

Iaf, han hade föreslagit att vi skulle åka till the Getty Villa i Malibu och mina kollegor Cornelia och Ida ville också haka på. Sagt och gjort: vi bytte om snabbt på hotellet, mötte upp Nathaniel och åkte i hans bil till the Getty.Getty Villa är en blandad inspiration från Pompei, grekisk och romersk arkitektur. 
Getty själv var en av de rikaste personerna i världen och han lät bygga detta under 70-talet. Det stängdes i tio år och renoverades för sanslösa summor och öppnade igen 2006. Allt är fullt med gammal konst & skulpturer. 

Det var skönt att vi var där de sista timmarna innan de stängde för vi var väldigt få gäster och få som gick med på den guidade turen. 


Vi åt sedan middag på Tavern (alltså - gigantiskt caesarsallad😳) & allt som allt var det en rolig och trevlig eftermiddag/tidig kväll. 


När jag släppte ut mitt hår efter 24 timmar i bulle så uppkom hårkaoset😂🙈. Idag ska vi alla ses vid 09 för att bestämma vad vi ska hitta på för turistande idag! 
Är sjukt pepp!
Kommentera inlägget här: