Dag 2 i Köpenhamn

Åå så mätt jag är! Sitter på Henkes soffa & vi tittar på Rush hour 3 (visste inte ens att det fanns en trea?) Flyget hem gick smärtfritt även fast vi önskade att vi kunde telepaterar oss istället. 

Eftermiddagen spenderade jag ute på stan i Köpenhamn. Henke mådde tyvärr fortfarande dåligt & stannade hemma med Jœrgen. Först gick jag till Christiania som ligger bara ett stenkast från Jœergens lägenhet. Detta lilla hippiesamhälle kändes väldigt coolt & annorlunda, & långt ifrån de vanliga nordiska samhället.
Man får ju inte fota inne i Christiania, så tog bara ett par bilder utanför. (Vissa fotade såklart därinne, men tycker man ska visa respekt).


Häftigt att ett eget litet samhälle har kunnat växa fram sådär...

Sen gick jag cirka 15 minuter till stadskärnan där jag shoppade lite mer. Det fanns mycket fina saker på rea så har kommit över en hel del nya tröjor & annat smått & gott. 


Dom har så fantastiska bakelser i Danmark! 


Jœrgens ondskefulla katt Marcha 😂😂. 

Så mycket finare med hus "cover" under en renovering. Borde Sverige ta efter! 

Henke mötte även upp mig för en stund på staden innan det var dags att åka hemåt igen. Helgen blev kanske inte sådär romantisk som vi hade tänkt, men vad ska man göra när den ena blir dålig? Tycker så synd om honom. Men vi hade ändå roligt & det var kul att då umgås med Jœrgen igen! 

Börjar jobbet tidigt & sover två nätter i Helsingfors. Verkar bli en liten nordisk turné det här.😄

En weekend i KöpenhamnJapp här sitter jag i Jœrgens lägenhet i Christianshavn i Köpenhamn & smuttar på en kaffe. Solen skiner faktiskt utanför fönstret så ska sminka mig & bege mig ut. 
Jag flög ned hit i fredagskväll efter att ha flängt runt en massa hemma för att hinna packa till veckans jobb samt Thailand, så var i lägenheten här vid 22 tiden. 
Jœrgen och Henric är gamla kollegor och goda vänner, och vi tre var & seglade tillsammans i Kroatien i höstas. Att Jœrgen är dubbelt så gammal som mig tänker jag inte på, och det är det som är det fina med vänskap. Åldern spelar ingen roll! 
"Grabbarna" var tidigare i veckan i Düsseldorf på båtmässa men kom hit i onsdags. Tyvärr åkte Henric på matförgiftning (jäkla Burger King alltså. Jag älskar hamburgare som sagt men aldrig gillat BK) så han är ju inte så pigg, förståligt nog. Han är inte så pass dålig längre, men orkeslös. 

Igår morse gjorde vi iaf en storslagen brunch med scrambled Eggs, wienerbröd, mackor & champagne/juice! Hur gott & trevligt som helst!

Vi vart sedan guidade av Jœrgen i hans bil runt Köpenhamn och jag måste säga att det verkligen är en vacker stad! Otroligt fina byggnader och gammal historia. Det var tyvärr trist väder igår så fotade nästan ingenting, får bli ändring på det idag.

Fick iaf se lilla sjöjungfrun. Det var dock roligare att se busslaster med turister samt båtar som kom för att beundra den lilla statyn.

"En öl tack".Igår kväll lagade jag & Jœrgen mat medan vi dansade runt i det trivsamma köket! Jag är ju ingen mästerkock men den här upplevelsen gjorde det mycket roligare att vara i köket!

Katten Marcha satt och stirrade ut baconen... 😂

Nä nu är det dags för en tripp på staden! Vi flyger hem ikväll... Att utmana sin comfort zone

De flesta människor är rätt bekväma av sig & trivs med att ha en stabil trygghet i livet. Andra är mer risktagande - såkallade adrenalin-junkies som måste hoppa ut ur ett flygplan för att känna sig levande. I dagens samhälle kanske dom människorna känns "idiotiska", men förr i tiden var den typen av människor livsviktiga för att föra stammen framåt & våga utveckla sig. 

Det är väl förmodligen ett i-lands problem om man behöver söka sig ett äventyr för att utmana sig själv (och ett tecken på att man lever rätt bra...)

Jag anser att det är viktigt att alla människor då & då gör saker som är nya för denne för att kunna utvecklas & till slut må bra över sig själv. Utmaningarna kan te sig helt olika - helt beroende på vem man är som person. För vissa är det ju stort att prata med en främmande människa, medan andra kanske drar sig för att åka karusell pga höjdrädsla. 

För ett år sedan gick jag en onlinekurs i tävlingspsykologi där jag fick i uppdrag att göra olika "comfort zone challanges". Helt enkelt att utmana min bekvämlighetszon. 
Jag var tvungen att tänka både en & två gånger på vad jag skulle hitta på & insåg att det jag är obekväm med skulle andra inte bry sig om medan jag själv har gjort saker som andra aldrig skulle våga. 
Jag har ju rest ensam till Sydafrika, Dubai, Hong Kong & Thailand vilket många inte skulle göra själva. Jag har flugit segelflyg, bergsklättrat, sjungit inför 2500 personer, uppträtt på hundmässan ect ect. Sånt tycker jag är lättare än att behöva vara med i ett gruppass på gymmet... Hahaha ja det har jag verkligen haft ångest inför. Märkligt va? När jag var tonåring gick jag ofta på pass på Friskis men har nu inte varit på ett på säkert fem år. Så i onsdags på ett jobbstopp i Göteborg sa en kollega att hon skulle dansa zumba på Fitness 24 Seven & undrade om jag inte skulle haka på. Jag skulle ju till gymmet för att gymma, men att dansa zumba? Jag såg framför mig stå där med ansträngningsastma & twerka likt en stelbent tant medan de andra skulle skratta åt mig. 

Men någonstans inom mig så kände jag också att nu är det dags. Extra lätt när jag är i en annan stad också, jag kommer ju aldrig träffa dessa människor igen. Sagt & gjort - 55 svettiga minuter senare så kände jag mig riktigt nöjd med mig själv. Inte över min brist på kroppskontroll utan för att jag gjorde något jag tyckte var jobbigt. Så kände mig både stolt & glad - för att dansa är roligt! Och då spelar det ingen roll om man ser ut som Robert Dinero på dansgolvet - roligt har man i alla fall! 

Nästa steg blir body pump... 


Har ni något ni drar er för att göra? :)