En helg i Köpenhamn!

Helgen som var svischade verkligen förbi i ett naffs! Jag hade ju standby förra veckan, men eftersom jag fick turen till Washington fick jag ledigt efteråt och kunde därmed följa med Henric till Köpenhamn, för att gå på en fest som vi var bjudna på. 
Henkes gamla kollega och vän Jörgen hade en stor sommar/examens/födeseldagsfest tillsammans med hans man Alex i deras stora lägenhet som ligger centralt i Christianshavn. 
Vi kom ned med flyget runt 13 tiden i lördags och efter bara 15 minuter med tunnelbanan var vi framme hemma hos dom. Jörgen korkade upp champagnen (standard varje gång vi ses) & så skålade vi på deras balkong. Det var vi tre som seglade tillsammans i Kroatien i september - en underbar resa för övrigt.Dom har rätt trevlig utsikt må jag säga...Efter en stund kom Alex förbipaddlandes, så då tog vi med oss champagnen ned till kajen för att skåla med honom.😄Det var några timmar kvar till festen skulle börja så jag & Henke strosade nere på Ströget. Köpenhamn är verkligen en vacker stad som jag gillar skarpt.

Ja hörni. Detta är enda bilden jag har från festen! Å den är mörk! 😄😂😂😂 
Helt misslyckat, men då kanske ni förstår hur kul jag hade det så jag inte hade tid att fota. Drygt 40 pers kom till deras stora lägenhet, det fanns även inhyrd DJ så vi dansade halva natten lång. En oerhört lyckad kväll med andra ord!

Följande dag vaknade vi (förståligt) rätt sent men jag och Henric drog oss iväg till Tivoli, där jag inte har varit sedan jag var 10 år. Vi åkte fyra attraktioner, åt pulled pork hamburgare och mös inne på det fina tivolit.Min fina karl och jag ! Det har varit så kul att äntligen ha tid och göra någonting tillsammans 😄


Nu blir det jobb igen! L.A står på schemat (har fyra L.A nu på en månad, så lär bli pro på den rutten nu). Ska träffa en kompis där som jag inte sett på många år! 😎

Mamsens dag

Igår var det Mors dag! Något vi kanske inte direkt firar i min familj, men jag vill ändå uppmärksamma den bästa mamman som finns! 
Hon som lärde mig att jag alltid ska vara mig själv, att tro på mig själv & att livet alltid löser sig. Att vara positiv genom allt, att ha humor & kunna bjuda på sig själv är nyckeln till det mesta är fantastiska lärdomar jag har lärt mig av henne. 

Å idag börjar mamma sitt nya jobb efter att tyvärr ha varit uppsagd i ett år. Heja dig mamma! Att vid 59 år påbörja en ny karriär är starkt och coolt! 😄👏 Det visar att man aldrig är för gammal för det man vill göra.
En äkta förebild!Back in Obamatown!

Så igår kom jag hem från ett 29 gradigt Washington till 9(?) plusgrader och regn. Tack svensk sommar. 😜

Resan gick bra rent jobbmässigt med ett härligt Crew och vi var framme på hotellet strax innan 17 lokal tid. Många sprang då iväg åt olika håll medan jag och Firat (som flög sin första långtur) valde att strosa runt lite i kvarteren för att sedan möta upp fyra andra kollegor på en mexikansk resturang. Jag glömde tyvärr bort att fota där, för måltiderna var enorma! Jag köpte tacos från "starter" menyn och fick en fullskalig svensk huvudrätt.  Inte konstigt att många är stora i USA när alla rätter är enorma. Det var i alla fall väldigt trevligt och sedan sov jag hela natten lång.

Jag vaknade en minut före alarmet gick vid 07.15 för nu var det dags för powerwalk tillsammans med Helena: en jättegullig kollega som nyligen fyllt 60 år, är 1,60 lång men jävlar(!!!) vad hon kunde pinna på & gå snabbt! Jag med mina långa giraffben (är ju 180cm) fick anstränga mig för att inte slacka efter.😂

Det var helt underbart väder och känslan att kunna gå ut i bara träningsshorts & linne utan massa extra tröjor i väskan "ifall det blir en monsunvind á la ostabila Sverige" kändes så gött! 
Vi knatade runt i en timme för att sedan njuta av en underbar frukost på hotellet med många av de andra kollegorna.

Detta var bara omgång ett. 😂 Omellet som man fick beställa själv, kvarg med bär och självklart american panncakes. 😋

Efter att jag hade ätit som en kolhydratsladdande sumobrottare åkte jag och Helena iväg med taxi till Airlington cementery! Jag hade blivit rekommenderad av andra kollegor att åka dit då platsen ska vara så vacker, samt att den innehåller mycket historia. Här är soldater begravda från de båda världskrigen, Koreakriget, Irak & Afgahnistan samt så kan högt uppsatta militärer och CIA agenter också begravas här. 


I snitt genomförs det 28 begravningar per dag, måndag till fredag.

Stället är riktigt stort (vi såg inte ens allt) och självklart väldigt välgjort och fräscht. Vi såg många arbetare som bara jobbade med att spola rent gravskyltarna.
Kennedy & Jackies grav. Jag vart lite rörd över Jackies öde: hon födde ett dödfött barn, ett barn som dog efter några dagar och sen fick dom John-John som dog i en flygolycka när han var vuxen. Sen sköts hennes man ihjäl när hon satt bredvid. Oerhört tragiskt 😳
Vi gick till "the unknown solidiers" grav och fick se den berömda vaktavlösningnen som var det mest strikta jag har sett. Soldaterna gick som robotar och jag hann tänka att dom skulle säkert ha gått vidare i "So you think you can Dance" med deras trovärdiga moves.😄

Vi gick sedan från Airlington över bron till Abraham Lincoln memorial. Jag var ju där förra gången jag var i Washington, men Helena hade inte sett det så såklart vi var tvungna att gå & kika.

Vi och en massa andra.... 😜

Jag vart så glad att Helena ville med och hitta på saker! Så skoj att få dela upplevelsen med någon. Obamas lilla radhus.


Vi gick hela vägen tillbaka till hotellet, så mina fötter var lagom glada när det väl var dags att jobba hela natten hem. 😜 
Jag älskar i all fall Washington, en riktigt trevlig & vacker stad med mycket att göra. Om jag någonsin kommer hit igen (det är egentligen danskarna som flyger denna destination) så finns det många museum jag skulle vilja besöka.
Annars får jag väl helt enkelt åka hit privat någon gång ☀️.