Humorkortfilm; "Sommar med Olof"

 Sommaren 2014 var jag och Urax och besökte min äldsta vän Malin, på hennes landställe på Gotland (som vi även har gjort tidigare år). Hennes pojkvän Niklas var även med, samt vår kompis Oscar. Alla är "filmnördar" då Niklas jobbar som kameraman, Oscar jobbar extra som skådis och Malin vill bli producent. Dom frågade nog mig några dagar innan om inte Urax kunde vara med i deras humor kortfilm som dom skulle göra, och jag som också tycker film är roligt tvekade inte på att säga ja.

Det slutade med att vi åkte överallt på Gotland för att filma in alla dessa småklipp och jag fick en roll i slutet som den griniga producenten. (Självaste filmen är sex minuter men sen kommer "after takes" som är riktigt roliga). ;) Oscar spelar Olof, en slags parodi på Ernst Kirchsteiger, och Urax har rollen som "gotlandsmonstret". 

Det roliga var att Oscar var lite hundrädd då, så det passade ju ännu bättre med filmen.

Så, varsågoda!

 
 
Jag älskar slutet när Urax jagar Olof runt hela Gotland ;)

Sneakpeak på sovrummet

Jag & Henric har nu hållit på att fixa i min lägenhet i 1,5 månad (?) och nu börjar det hända grejer! 
Det är ju en hyreslägenhet så vi gör bara saker som man "får" göra & sånt som jag annars kan ta med mig till nästa lägenhet. Men jag har ju bott här i fem år redan, så vem vet hur länge jag stannar. Lika bra att få den ordentligt fin så att jag trivs på riktigt ☺️. 

Det tar mycket tid såklart, men Henric är den som gör absolut mest. Jag beundrar verkligen den mannens tålamod & hängivenhet, jag vet inte ens hur jag ska åtgärda allt han har gjort & dom timmarna han har lagt ned. 

Här är iaf en sneakpeak på sovrummet som i stort sett är klart. Har tyvärr ingen förbild, vet inte om jag någonsin har fotat i sovrummet? 

Vi har sprayat sängborden, målat fondvägg, satt upp hyllan i hörnet, bytt gardiner,  satt upp tavlan och rensat alla garderober & även gjort om dom invändigt men det syns ju inte på bilden. 

Väldigt skoj & uppfriskande med nya saker 😄

New York, New York

I onsdags hade jag äntligen min första långtur till New York! Jag har flugit långt sedan april och fått våra andra destinationer, men nu var det äntligen dags att resa till det stora äpplet 😜.
NY går ju från allas SAS länder, så jag och två kollegor fick åka passiva med till Köpenhamn samma morgon för att flyga med dansk besättning istället. 
Nackdel: vi tre fick betydligt längre arbetsdag (13 timmar). Fördel: vi kom fram till NY några timmar tidigare. Flyget över var helt problemfritt och när vi klev ut på Newarks flygplats så möttes vi av 28 grader & strålande sol! 😄 Vi lyckats verkligen pricka in en varm dag!

Vårt hotell ligger på Jersey sidan, vilket gör att vi får njuta av att se hela Manhattans skyline!

Sara & jag! (Yes jag ser ut som en amazonkvinna i jämförelse)😂.

Jag, Sara & Per bestämde oss för att vi skulle ses 45 minuter senare & åka över till Manhattan. 
Sara är i NY cirka tre gånger i månaden (hon är svensk men har CPH-bas) så hon tog mig & Per under sina vingar för att guida oss runt. Jag har ju bara varit där en weekend med pappa för 2,5 år sedan så jag har ju mycket kvar att se.

Här är stationen vid World trade center. Riktigt maffigt, känns som man är inuti en val?😂


Vi åkte upp till 54e våningen på Hyatt's Hotel; bar 54 nära Times Square. 
Viken utsikt alltså! Vi möttes av vacker utsikt och solen stekte så vi trodde vi skulle smälta bort där ett tag.


Tänk vad liten man kan känna sig.


När solen hade gått ned så bytte jag om från klänning till jeans (det gäller att alltid vara förberedd😜) & sen gick vi ned mot Times square.Även fast Times square är en riktigt turistfälla så kan jag inte låta bli att ändå känna mig sådär löjligt "stadsförälskad" som många kan göra. Det är något häftigt med denna plats ändå.Fråga inte 😜.

Vi hamnade sedan på restaurangen The Wild vid Meatpack district. Uteserveringen var full, men vi fick sitta vid det öppna fönstret & bredvid oss stod en kille med kläder från 50-talet som sjöng låtar från bland annat Frank Sinatra. Stämningen var väldigt mysig men det tog lång tid för våra hungriga själar att få maten.


Jag & Per delade på en jordnötssmörskladdkaka! 😳 Oh my säger jag bara. Kaloribomb deluxe! Vi kunde inte ens äta upp denna lilla bit, och då är vi båda suger addicts.

Vi gick sen uppe på the Highline som egentligen där tågen gick förr, men som nu är ombyggda till promenadstråk. Riktigt mysigt, och man ser fortfarande rälsen längst med. 
Här någonstans började mina fötter fullkomligt ta slut (är inte helt vän med mina jobbskor & hade osköna sneakers på mig så nu kändes det som allt på fötterna gjorde ont). 

Det tar en stund att åka kommunalt i NY: vid tunnelbanan står det aldrig någon tid när tågen kommer, och vi behövde byta för att ta oss över till Jersey sidan. Till slut var vi över men då fick vi gå den sista biten hem, och nu gjorde varje steg så ont så jag visste inte vad jag skulle ta vägen (lägg då till att jag hade varit vaken i 24 timmar, så man är inte alltför kaxig då).😜 

Men, vi fick se Manhattan skyline i kvällsljus vilket är en upplevelse:


Önskar jag hade en bättre kamera för sådana här tillfällen. 

Jag somnade så fort jag hade lagt huvudet på kudden (och ja, mina fötter blödde på några ställen så mina klagorop var befogade😂). 
Man vaknar ofta rätt tidigt pga jetlaggen, så jag låg kvar i sången & kollade på avsnitt av "Hart of dixie" medan jag åt gröt & bryggde kaffe på rummet. Vid 10 mötte jag upp Per och efter en snabbfrulle (nummer 2) på Starbucks tåg vi tåget över till Manhattan vid Christopher street, där vi mötte upp Sara som hade åkt in tidigare. 

Där åt vi frukost (nummer 3 för min del😂) på The Quarter. Fantastisk goda french toast hade dom där! 

Som en pannkaka!❤️Det finns mycket cool "street art" i USA som jag verkligen uppskattar. Tänk om det fanns sånt här i Stockholm? 


Det nya World trade center.

"Valen" igen vid stationen. Vet inte om det ska föreställa revben men det är iaf det jag tänker på😜.


Vilket gäng vi var! Resan hem gick bra men oj vad trött jag var i fredags.. Helt fruktansvärt haha! 
Jag hoppas det inte dröjer alltför länge tills jag får komma tillbaka till NY! I november väntar L.A & Chicago, och nu på fredag blir det Hong Kong!