Livet

Vet inte riktigt hur jag ska börja blogga, har mycket att säga samtidigt som jag känner att jag inte har någon lust. 

Å det är väl lite där jag känner mig mest hela tiden sen den sista tiden tillbaka: orkeslös & brist på lust att göra saker. 

"Höstdeppen" har slagit till tidigare för mig än vad den brukar, något som har tagit ganska hårt på mig detta år. Jag är väderkänslig som person, och bristen på solljus i Sverige de senaste veckorna har verkligen spelat ett spratt med mitt humör. 


Jag känner inte riktigt för att göra någonting, samtidigt som min vanliga hjärna säger åt mig att jag vill göra allt. En väldigt märklig känsla. 


Hundträning har det blivit ändå, korta men rätt många lydnadspass har vi fått till de senaste veckorna för att göra promenaderna lite roligare. Gymträningen har dock inte blivit särskilt regelbunden eller speciellt bra. 
Det här året har verkligen flugit fram och jag har fått vara med om så mycket saker! Att få flyga långt (med stopp i USA & Hong Kong) har gjort att jag känner mig mer tillfredsställd än tidigare. Det som däremot har gjort att jag numera är så trött är för att jag inte har tagit det lugnt. Jag har en aktiv fritid där pojkvän, hund, egen träning, vännerna, familjen, styrelsearbetet och tävlingar skall klämmas in. Lägg till då att jag är stort sett konstant jetleggad, då jag förlorar två nätters sömn per långtur. Och jag har mellan 3-4 långturer i månaden, plus vanliga kortlinjer där man ändå kan gå upp 04 på morgonen. 
Så, allt går ju att göra en viss tid. Men nu när hösten kom så insåg jag hur jäkla trött jag är. Jag sov liksom 15 timmar förra veckan, somnade 21 på kvällen och vaknade 12 nästa  dag (i soffan). Sån tur att Urax är en tröttmössa han mer som inte hade panik över att vara kissnödig. 


Jag håller även på att göra om hemma i min lägenhet. Jag har ju de senaste tre åren som jag har träffat Henric bott mest hos honom, och haft min lägenhet mer som ett ställe att hänga på på dagen, för att sedan åka till honom på kvällen. Jag har aldrig lagt ned pengar på att fixa i ordning hemma & att få det fint, men nu har jag tillsammans med massor av hjälp från Henric kommit en god bit på väg! För jag känner mig aldrig riktigt hemma någonstans, då jag inte har trivts med hur min lägenhet har sett ut, men jag har varit för lat snål för att ändra på något. 

Jag tror jag kommer må så mycket bättre när allt har kommit i sin ordning & så jag kan få mer återhämtning när jag är hemma. 


För nu är det prioritering på hälsan & välmåendet. Utan det så kommer inget annat att funka. Läste igenom allt nu & insåg hur deppigt allt låter. Så här känner jag ju inte hela tiden, mycket är ju såklart bra också. Men kände att jag behövde få vädra av lite grann. 


Så, planering med november månad som är min "hat månad" (brukar bli ännu mer less/depp då pga det trista vädret, inga löv på träden, bara mörkt & grått etc) blir fokus på träning!

Jag ska gymma regelbundet & ofta, försöka ta mig ut de ljusa timmarna på dygnet samt sova/vila mer. Inte boka in något dagen jag kommer hem ifrån en långtur. 

Våga tacka  nej till saker, så jag får bli mer selektiv vad jag väljer att göra. Bara göra saker som ger energi, inte tar.


Blir nog bra det här! Var ju förresten i New York i veckan så nästa inlägg bombar jag med massa bilder från det. 

Kommentera inlägget här: