På en strand i Hong Kong

I helgen befann jag mig i Hong Kong & konstigt nog har jag inte varit så farligt jetleggad efteråt som jag kan bli av USA. 
Det är ju en lång flygtid dit (10-11 timmar) men det är gött att jag har bra kollegor att tillbringa tiden med. 
Jag flög med en tjej, Maja, som jag aldrig hade träffat förut men vi klickade rätt fort. Det var hennes första gång i Hong Kong så hon hade inga direkta planer för hon inte visste vad man kunde göra. Jag föreslog att vi skulle åka till en strand & glädjande nog ville hon haka på😄. 

Man kommer fram till hotellet runt 08 på morgonen lokaltid, och då är klockan 02 svensk tid. Så vi bestämde oss för att mötas upp vid 12 så man kunde hinna sova lite. 
Jag lyckades bara sova en timme men det var iaf bättre än inget. Vi satte oss i en taxi & åkte cirka 20 minuter till stranden Shek O beach som visade sig vara riktigt fin & trevlig, med magisk mjuk sand! Det påminde lite om Koh Chang i Thailand faktiskt.

Med 29 c & bitvis sol kände vi oss lyckligt lottade att få uppleva detta!
Vi badade också då vattnet var riktigt skönt! 😄

När vi vart hungriga letade Vi efter någon resturang, men istället hittade vi ett ställe där man kunde grilla sin egna mat, som man köpte på plats. Rolig idé men inget för oss denna dag!

(Känns lite konstigt att tänka att jag just var på denna strand medan det snöar utanför nu... Konstraster är roligt men flippar med hjärnan😜).Efter några timmar åkte vi tillbaka till hotellet för att byta om & lämna blöta badsaker. 
Betryggande när chaffisen läser tidningen vid varje rödljus... Sen utgick vi från hotellet & hamnade snabbt på en lokal marknad.

Vi stötte även in i några passagerare som vi hade haft ombord.. Vad är
Oddsen? 😂

Vi åkte ett par stationer med tunnelbanan till Soho för att utforska.

Vi gick förbi detta ställe & bestämde oss för att det var dags att käka.

Allting i Hong kong var kraftigt halloween-dekorerat vilket är skoj att se! 

Deras perronger är gigantiska jämfört med Stockholms. 🙈 Fullt förståligt dessutom, då dom har en befolkningsmängd på typ hela Sverige.


Tack Hong Kong för denna gång!
Kommentera inlägget här: