Härlig träningsdag!

Vilken bra dag det blev, helt i träningens tecken. 
Först var jag på gymmet för ett ordentligt benpass. Som jag har skrivit om förut så har ju min träning blivit lidande i år & jag har tappat en del i muskler, något jag helt klart vill ändra på. Å nu är det bara en månad kvar till årets Barmarks SM (draghundsport) så nu får det bli hårdträning för både mig & Uraxs del fram tills dess. Mycket ben & konditionsträning med andra ord (ska cykla en hel del då vi ska tävla i drag med cykel). 

Efter gymmet var det bara hem & äta en caesarsallad innan jag tog med mig Urax till Brukshundklubben för agilityträning i det härliga sommarvädret! 😄 Fick även sällskap av Sanne & Malin.
För vår del tränade vi vidare på en kombination som jag tyckte var svår på agilitykursen som jag gick i torsdags för duktiga Annika Af Klercker. Då misslyckades vi flera gånger, men nu klarade han den på första försöket. Lustigt det där, men vi behöver ofta sova på saken för att problemet senare ska vara löst. Jag har lagt upp filmklipp på träningen på min egna instagram @mixxtra men även på Uraxs egna ig konto @fluffyUrax 😄. (Ja såklart han ska ha ett eget konto. Perfekt att bara kunna lägga upp hundiga saker där utan att känna att man "tråkar" ut mina icke hundvänner).


Nu ikväll har även jag och Urax varit med på en hundkurs på Kungsholmen för Johan, vars valp Chira jag hjälpte till att få hem från Spanien förra veckan. Han är hundinstruktör & har sagt att jag & Urre får komma på de tillfällena vi kan i hans steg 3 kurs (svåraste kursen). 
Det är en allmänlydnadskurs kan man väl säga, där hunden ska kunna hantera situationer lös. 
Jag har ju Urax lös väldigt mycket & han är riktigt bra på det, men ikväll fick vi verkligen träna då Johan hade med en fotboll under hela kursen. Vi lämnande  bland annat hundarna på en rad för att sedan spela fotboll runt omkring hundarna 😂. Och för er som inte vet: Urax ÄLSKAR fotbollar! Hans passion i livet. 
Sa till Johan att det hade varit lättare om det hade varit en katt istället 😜.
Så detta tillfälle fick både han & jag anstränga oss för koncentration & tålamod, vilket var en nyttig övning.

Jag fick även träffa underbara Chira - en vecka sist sen vi lanade från Spanien. Underbara lilla hund☺️. 

Så nu ikväll har pappa hjälpt mig att fixa sadeln på cykeln så nu ska jag ställa klockan på tidigt för att dragträna med Urax. Måste utnyttja tiden jag har hemma, på torsdag flyger jag till mitt älskade L.A igen...  
Amanda Jona [SPONTAN]:

Härligt! :)

Kommentera inlägget här: