Rio de Janeiro, del ett.

Jag vet inte varför jag är så dålig på att skriva och berätta om mina resor medan dom händer. Det blir ofta jag återberättar mina resor långt efteråt, och så är även fallet denna gång. 


I februari/början av mars hade jag semester & besökta det fantastiska landet Brasilien och staden Rio de Janeiro. 
Jag gjorde dock misstaget att åka direkt efter att jag hade landat från New York (som jag hade jobbat natt på) vilket gjorde att jag var vaken väääldigt många timmar. Mellanlandningen först i Köpenhamn och sedan i Lissabon på sex timmar höll på att knäcka mig, då jag hade varit i stort sett vaken i 48 timmar. Väl på flyget till Rio somnade jag efter en timme (i ett mittensäte i ekonomiklass skall tilläggas) och sov som en gris i åtta timmar! 😄😂

Väl ute i terminalen blev jag snabbt tagen av en taxichaffis som ville skjutsa mig. Jag hade helt missat att kolla vad deras valuta låg på/kontra svenska valutan & hade ingen aning hur mycket en taxi skulle kosta, så visste när jag satte mig i bilen att jag förmodligen skulle bli lurad. Men chauffören körde mig hela vägen till hostlet i Villa Isabel där jag äntligen fick träffa min kompis Tina, och hennes vän Linnea! Dom hade backpckat runt i Sydamerika i fem månader och avslutade sin resa i Rio😄. 

Jag och Tina lärde känna varann för en himla massa år sedan via hundklubben. (Tina var faktiskt min första agilityinstruktör & jag minns att jag var förvånad över att min instruktör var yngre än mig. Sen hamnade vi i samma ungdomsstyrelse i flera år). 


Så efter en dusch bytte vi om & gick ut för att ta oss till ett "block" för att festa på carnevalen! För jajjamen, jag hade tajmat in första dagen av världens kändaste carneval! 
Har dock inga bilder från första dagen då ingen av oss vågade ta med oss några värdesaker, men följande dagar vågade vi det fast vi såklart hade stenhårdkoll på allt. Så dessa bilder är från dag två:

Tina & Linnea på Copacabana
Vi köpte lite krimskrams för att göra oss fina till carnevalen
Mot ett block!
"Jag ska ha en avslappnade dag på stranden"
Fantastiskt ljus på Ipanema beach
Vår andra dag åkte vi buss till en fest när denna galning kom framrusande & skrek på portugisiska & viftade med en pistol till kassören. Vi höll på att skita på oss tills vi förstod att han "skojade" & bara var utklädd.... kan tillägga att han var hög som ett hus
På en "blocko-fest" vid Ipanema
Det var sådan härlig stämning :)
Jag ska visa mer bilder & berätta massa mer snart; måste dock sova nu då klockan ringer 04.30... huvva

If it does

You make my heart smile

Livet blir sällan som man har tänkt sig. Ibland till det sämre, men ibland blir det ju verkligen till det bättre. Man vet aldrig vad, eller vem, som väntar runt hörnet på ens väg. Och tur är väl ändå det,  jag ser verkligen tjusningen i detta. 


För helt plötsligt så stod han där. Jag som skulle vara singel & själv, men föll pladask som en fura. 
Han som jag har "känt" i flera år men inte förrän nu insåg vilken fantastisk person han är. Vi jobbar på samma företag (han är pilot, jag flygvärdinna... hur klyschigt?😊)

Jag är sådär töntigt, lyckligt tonårskär och det känns riktigt riktigt bra. Som en smörig poplåt som gör mig konstant glad. 

Man kan inte rå för var eller när man träffar någon, utan får acceptera att kärleken kan slå en hårt i ansiktet från ingenstans. Så står man plötsligt där, sårbar igen med ens hjärta i någon annans förvar. 
Förhoppningvis så kommer hjärtat fortsätta att behandlas väl. ❤