Vilken comeback

Ah, så skönt att vakna upp hemma efter fem dagar med jobb och veta att jag har tre dagar ledigt. Har sovit borta tre nätter denna vecka (en i Umeå & två i Göteborg) & just nu njuter jag av dricka en kopp kaffe vid frukostbordet och se solen smälta bort snön som kom igår kväll medan jag var ute och flög. Jag har ju alltid gillat att vara borta men på senare tid så uppskattar jag mer att få vara hemma. 

Är extra tacksam nu när jag får vara med Urax och veta att han mår bra❤. 

Förra söndagen vaknade jag ju upp hemma efter att ha varit ute och festat till sent (läs förra inlägget😜) och kände mig alldeles för bakfull för att köra bil till rallylydnadstävlingen som jag och Urax skulle tävla på. Så slängde iväg ett sms till min hundkompis Malin som skulle tävla på samma tävling och frågade om inte hon kunde hämta oss, vilket hon som tur var kunde. 

Jag har ju som sagt hållit på med hundar i 13 år och tävlat till och från under tio år, utan att ha fått några större dippar. Men sen november i fjol så har jag haft en riktig svacka gällande hundträning. Jag har inte tyckt att det har varit roligt, jag har inte orkat sätta upp några nya rimliga mål eller ens tränat för skojs skull. Det gick så pass långt att jag scrollade förbi alla vänners klipp på deras tränings & tävlingspass på sociala medier, för att jag inte orkade med att känna mig dålig som inte tränade min egna hund. 

Det har skett en hel del i mitt liv de senaste halvåret som säkert har påverkat detta, samt att jag tröttnade på att jag lägger ned så mycket tid på träning men kan tävla så sällan pga mitt jobb, så att jag och Urax inte är på den nivå som jag tycker vi borde vara på rent tävlingsmässigt. 

Men! (Det vart en ganska lång avstickare nu) så har jag anmält mig till ett par tävlingar och börjar bli pepp igen, säkert i samband med att våren kommer och det blir bättre väder. 

Så i söndags då åkte vi ut för att debutera i fortsättningsklassen i rallylydnad (man kan säga att det är steg två av fyra) och det gick riktigt bra - bakfull och allt!


Nu ska jag iväg och möta bästis Ramona som jag inte har sett sen januari(!!!) och vi ska träna agility vilket jag inte jag har gjort i år. Ska bli himla mysigt :)
Kommentera inlägget här: