Årskrönika 2017

(null)


(null)


Att sammanfatta ett helt år är sällan lätt, men jag ska ge det ett försök. Tidigare år har jag nog skrivit betydligt mer, men gör det lite mer sammanfattat denna gång:


 De första åtta månaderna flög verkligen fram och jag var så lycklig. Jag var riktigt nykär (är jag nog fortfarande😊) i min fina Rawaz som har tagit mig med storm. Vi har så roligt tillsammans och han är så himla fin mot mig så jag blir rörd. Vi har hunnit med att resa en del tillsammans: nämligen till Bangkok, Kreta & även till Miami där vi var bjudna på bröllop, samt till Bryssel där Rawaz fick prata på EU parlamentet. 

I februari reste jag till Rio de Janeiro där jag mötte upp Tina & Linnea för att dansa oss igenom carnevalen. 

 Utöver detta har jag rest runt med jobbet i vanlig ordning:  förutom inrikesturer blev det lite vändor till L.A, New York, Washington, Chicago & London. Jag älskar att flyga långt och trivs mer med det än att flyga kortlinjer.(Till sommaren har jag även jobbat fem år på SAS! Tiden flyger verkligen iväg ...!)


 Sen kom hösten och jag fick en rejäl höstdepression som varade i 3 månader. 

Det var riktigt tungt...Det är jobbigt att ha så mycket ångest & vara så ledsen, men jag är glad att det är över nu. Jag har alltid varit väldigt känslig när mörkret kommer men det har blivit värre med åren.  Jag var såklart inte ledsen hela tiden men kände mig som en tickande bomb där minsta grej kunde få mig att tippa över. Jag fick iaf tid att reflektera över vad jag behöver för något för att må bra. Något jag kanske skriver mer om i framtiden. 


Jag har annars försökt gymma en del & kommit närmare mina egna träningsmål, samt tränat och tävlat Urax efter bästa förmån och umgåtts  med alla fina vänner. 


(null)


(null)
Från våra äventyr i Florida

(null)
Rio de Janeiro med Tina & Linnea bestod av carnevalen, turistattraktioner och hänga på Copacabana & Ipanema beach


(null)
Bangkok med Rawaz. Vår första resa tillsammans som vi åkte på innan vi ens hade sagt att vi var tillsammans 😂. Har inte nämnt något om detta i bloggen, får göra det någon dag😜

(null)
Med jobbet i LA, Chicago, turn around på Karpathos, LA & NY


(null)
Bilder från Kreta, L.A & Salzburgs flygplats

(null)
Från min fantastiska 27års dag där Rawaz hade fyllt dagen med massa fina överraskningar som jag fortfarande lever på!

(null)
Från min otroligt lyckade hemma-födelsedagsfest! Så många kom & Gud så roligt jag hade!💃
(null)


2018:

Jag har bestämt mig för att en förändring är nödvändig så ska bli spännande att se vad det blir. Men jag är nyfiken & hoppas att nästa år bjuder på mycket roligheter & självutveckling. 

Lite resor kommer det definitvt bli i vanlig ordning, så mycket är säkert. 

Tack alla inblandade för detta år: lite klokare har man nog allt blivit. 😄

Nyårslöfte?

Mitt enda riktiga och seriösa nyårslöfte är att jag ska fortsätta att bli bättre på att spara. Jag har utvecklats med detta under 2017, men finns mycket utrymme för förbättring.
Sen att jag kanske ska prioritera återhämtning och sömn mer... vore något ;) 

(null)


Vi hörs nästa år 😜


2017s tävlingsprestationer

Jag har ju tävlat med hundar sen första klubbmästerskapet med min förra hund Benjy sen 2006/2007. Det är lite mer än tio år! Jag har under denna tid bara haft två egna hundar, vilket jämfört med många av mina "hundkompisar" är ganska få. Det är inte det att jag inte vill ha en till hund, men mitt jobb gör det inte enkelt för mig ens med en hund. 
Men jag skulle hemskt gärna skaffa en till hund snart, så Urax kan vara aktiv med denna i flera år innan han blir gammal och pensioneras från att tävla. Att vänta på att skaffa en till hund riskerar att jag kommer stå utan en tävlingshund ett tag, när Urax väl pensioneras och jag kanske har en valp. Det blir ett tråkigt glapp. 

Men, vi får se vad framtiden har att utvisa och när en ny familjemedlem får flytta hem till oss. 

Detta blev en liten parantes, inlägget ska egentligen handla om vad jag och Urax har uppnår detta tävlingsår. Jag har tidigare år alltid skrivit det i en egen hundblogg , men då den är lite på paus så får det bli här istället. Mest för min egen skull; då det är kul att titta tillbaka i framtiden på vad som hände under vilket specifikt år.

(null)

Som vanligt har jag tävlat mindre än vad jag skulle önska. Mitt jobb gör det svårt för mig när schemat släpps i mitten av varje månad för nästkommande månad. På så vis hinner många anmälningar till tävlingar stanna, plus att jag jobbar många helger. 
Men vi har fått till en del tävlingar ändå med goda resultat:

* Vi har bara startat en gång i rallylydnad fortsättningsklass, där vi vann med 99/100 poäng! 
* Han tog äntligen sista pinnen i agility klass 1 och därmed uppflyttad till tvåan. Dock kommer jag inte satsa på agilityklassen, då hans kontaktfält är för osäkra och jag tänker prioritera följande:
* Han kom äntligen upp i hoppklass 3 i agility (klassen utan balanshinder) och det känns så himla roligt! Så jag tänker satsa på att främst tävla i hoppklassen, då jag tycker det känns mer spännande att tävla i trean än tvåan. 
* Vi debuterade äntligen i freestyle klass 3 och på hans andra start kom vi på en andra plats och tog cert! Två cert till och han blir champion! 😊

2018 kommer jag främst satsa på hopp(agility) och freestylen. Jag vill ta championatet och kvala till SM i freestyle och se hur långt vi kan komma i agilityn. 
Har vi tid över tänker jag även fortsätta med rallylydnaden, men den är i lägre prioritet då jag har tänkt att det främst ska bli hans "pensions sport". 

I övrigt hoppas jag på att kunna gå någon kurs med honom, 2017 är första året i mitt aktiva hundliv där jag inte har gått en enda kurs. Jag hoppas även att Urax håller sig frisk och stark många år till och vi ska ha så roligt som möjligt 😊.

(null)

(null)

New York del 2: One world

Nu har det gått precis en vecka sedan jag & pappa landade från New York; Jisses vad tiden har gått fort! 

Det är roligt att han vill hänga med mig på jobbet och se hur jag jobbar, samt att få lite tid i en av världens ballaste städer är ju inte helt fel. Även om vi bara stannar i 25 timmar hinner man iaf med lite äventyr 😊. 

När vi vaknade (tidigt) på morgonen så gick vi ned och åt frukost på hotellet. Enda stället vi har stopp på där jag föredrar att äta frulle på hotellet: den är super och det finns så mycket att välja på!

(null)
Beställde in både omelett & pannkakor, samt tog av buffén! 

(null)

(null)

Mätta & glada tog vi sedan färjan över från Jersey till Manhattan, något jag faktist aldrig gjort förut (har alltid tagit Path train).

(null)

(null)

(null)

(null)
Magisk utsikt och vädret bjöd på sol & 9 plusgrader.

(null)
Vi besökte minnesplatsen där ena World trade center tornet stod... känns helt sinnesjukt att 9/11 ens har hänt. Jag minns att jag var på fritis på skolan när det hände och vi satt hela eftermiddagen och kollade på skolans tv. Sen har jag läst och sett många dokumentärer om det efteråt. Att vara på platsen känns ändå surrealistiskt. 

(null)

(null) (null)

Sen gjorde vi något jag har velat göra länge: åka upp i One world obversatory!  så häftigt med en magisk utsikt över New York. Vi köpte biljetterna online för ett visst klockslag, men när vi kom dit tidigare kunde vi gå direkt in och det var så lite folk på plats vilket var riktigt skönt! Rekommenderar att köpa online, mycket billogare oxå. 

(null)

(null)
Dom andra skyskraporna såg ut som babies!

(null)

(null)

(null)

Det var så skönt att det var så lite folk, så vi blev klara rätt snabbt och gick sedan i ett par butiker innan vi tog färjan tillbaka till Jersey. Den är dyrare än tåget men så mycket trevligare. 

(null)
Ytterligare ett minnesmärke från 9/11. En byggsten från ena tornet och för att hedra de Jerseyborna som dog. 

(null)
Vi åt sedan på 5 guys som jag alltid har velat äta på! Jag älskar ju som sagt hamburgare och har provat många i mina dagar. Och denna var fantastiskt god!!! Man bestämmer exakt vad man vill ha på den och den var magisk! Rekommenderar starkt att besöka dom när man är i USA, dom finns lite överallt.

(null)
Sen var det dags att åka hem igen! Underbart är kort! 
Jag har tyvärr ingen långtur i januari, däremot får jag semester och ska då till Phuket. Som jag längtar !