Tillbaka till ett annorlunda Washington

Heej hej! 
Här har det varit lite tyst igen, jag försöker nämligen låta mina lediga dagar vara lite som en paus från sociala medier. Jag går fortfarande in & kikar på Facebook/instagram, men bara ett par tillfällen per dag än massor av timmar som jag kunde lägga förut. Får se hur länge det håller i sig men just nu känns det rätt skönt, men även därför bloggen halkar efter. 

I torsdags fick jag dock en tur till Washington via Köpenhamn på min standby & jag kom hem igen i lördags. 
Washington tillhör inte mina vanliga turer då det är danskarna som främst flyger den, men som sagt på standby kan vad som helst ske. Jag var lite nervös över att få flyga med danskarna just för att jag är rätt usel på att förstå danska, och mycket riktigt hade jag en del problem att förstå. 

Viss danska hajar jag ju, men de fyra kollegorna som var danskar hade jag rätt svårt att förstå; men övning ger färdighet helt klart😜😜. 
Väl i Washington så gick jag, Cecilia och Rasmus (en dansk men som pratade begriplig svenska 😜) ut på en promenad ned till Vita Huset. 
Sist jag var i denna vackra stad var i maj när Obama fortfarande styrde och man trodde enbart att Trump var ett skämt som aldrig någonsin skulle kunna bli president. 
Vad lurade vi alla blev. 

Jag hade trott det skulle finnas lite protester utanför vita huset men denna banderoll var det enda vi kunde se. Vem vet, allt kanske plockas bort direkt. Fanns ju rätt många vakter kring stället. 

Vi åt sen middag på en thairestaurang innan jag somnade rätt tidigt. 
På morgonen möttes jag och Rasmus upp igen för att promenera på stan och ned till Smithsonian, som är ett område med massor av museum (som alla är gratis). 
Överallt mötte vi Trump supportrar som gick marschen "March for life" som handlade om att dom stötte abortförbjudet och Trumps nya lag. Riktigt skrämmande att se tusentals människor med blåa kläder med olika budskap (mycket "Jesus loves me") och jag har aldrig sett så många präster på samma ställe heller. 
Jag förstår inte hur man kan debatera om att foster känner glädje i magen, men inte ha hjärta nog att känna empati för alla barn i krig och för dem barnen som är i de 7 länderna som USA nu vägrar att släppa in i landet. Det ironiska med det hela är också att den största majoriteten av dem männen som var verksamma under 11 september kom från Saudiearabien, men för dom lyder inget inreseförbud. Intressant finner jag, det har nog mycket med politik att göra som vi "vanliga " inte får höra. 

Finns ju en del som är emot iaf...


Vi gick sedan in på National History museum, främst för att jag ville se deras utställning om dinosaurier. (Jag var en riktig dino-nörd som barn och lekte väldigt mycket med mina dinosaurie leksaker). 
Till min besvikelse var den utställningen väldigt  liten med bara två dinosaurier: en treceratops & en t-Rex, men det var häftigt med som två också. Tänk så massiva djuren var på den tiden!
Jurassic park känsla 😜.

Museet var väldigt fint med olika utställningar likt Naturhistoriska/Cosmonova och jag rekommenderar er att kika förbi om ni har vägarna förbi Washington. 

Tydligen världens största elefant som vägde 11 ton jämfört med 4 ton som är mer normalt. Hanen sköts i Afrika på 60-talet.Vi gick sedan till Lincoln Memorial i blåsten innan det var dags att gå tillbaka till hotellet och äta thai ytterligare en gång. 😜 

Det var roligt att få besöka Washington igen, även fast stämningen kändes väldigt annorlunda från de tidigare gångerna. Att Trump är preseident gör mig orolig, han har gjort så mycket på bara en vecka. Tänk er vad 4 år kan göra med en maktgalen man?
Kommentera inlägget här: