Talang, första sommardagen, våfflor & mys

Japp, rubriken summerar fint min lilla recap här över vad jag har sysslat med under mina lediga dagar sen jag landade från L.A. 

Jag kom hem därifrån i torsdags och vid 17 mötte jag upp Rawaz för att gå hem till hans kompis Briar för champagne & Phil's burgare! Väl där mötte vi lite fler folk och dom hade alla glädjen att få gå på Hans Zimmers konsert i Globen! 

Det hade varit riktigt häftigt att få lyssna till det (njöt av alla snaps från Lejonkungens filmmusik med originalsångaren till öppningslåten. Hur coolt?)


Skriv inläggstext 

Finklädda gänget redo för Hans Zimmer!
På fredagen sov vi ut tills jag frågade Siri hur varmt det var ute, varpå hon svarar "26 grader". Herrejävlar vilken fart det blev på mig, här skulle vi ut! Men först vart det våffelfrulle på ballen😄
Urax fick överbliven grädde 😂
Sen gick vi till Söderbysjön & till en egen udde. Urre fick bada för första gången för i år & lyckan var total. Han var överallt & ingenstans samtidigt 😂
På kvällen vart det något helt annat - då min tremänning Emanuel hade kvalat sig till finalen av Talang vart jag medbjuden att sitta i publiken. Han och bröderna Andreas & Ludde är som brorsor för mig & det var så trevligt att träffa familjen & heja på honom.
Med Andreas & Ludde & matchande t-shirts😄
Emanuel hade under tidigare framträdanden spelat piano & sjungit ballader vilket gjorde att han vann sin semifinal. Domarna ville även se någon ny sida hos honom vilket han bjöd på i fredags då han spelade trummor, dansade & sjöng till Bruno Mars. Då var inte domarna riktigt lika nöjda fast dom fortfarande gillar honom. Emanuel själv ville visa att han kan göra mer än att sjunga ballader & det tycker jag verkligen han visade! Totalt kom han femma eller om det var sexa. Han som precis hade flyttat till Sverige och lärt sig sjunga på svenska vann förstås hela tävlingen.. haha inte ett dugg förvånad. Är iaf stolt över Emanuel & hoppas detta kan leda till något större.
I lördags kväll var jag och Rawaz förbi min flygkursare Hanna och henens sambo Amine för att hälsa på deras nyfödda lilla Elias. Så söt😍. Så glad för deras skull!
I går vart det lång agilityträning på SSBK med Emelie & Qrut, till Uraxs stora glädje. Vi ska tävla klass 2 på sändag så det behöver nötas lite grann 😛

Är terrorismen här för att stanna?

Det är så oerhört tragiskt det som har hänt i Manchester. På en konsert, fullt med barn & ungdomar & självklart en massa vuxna, alla där för att se sin favorit artist och få glädje. 


Det är så fruktansvärt att någon/några ens kan planera att något sånt här ska drabba oskyldiga människor. Hur rubbad kan man vara? Hur ond är man? Helt hjärntvättade?!

Tyvärr verkar det här vara 2000-talets krig. Och det värsta med detta är att det inte går att skydda sig. Så länge du inte är en eremit & bor ensam i skogen dvs, det är väl få terrorister intresserade av. 

Det enda man kan göra för sin egen skull är att få in som rutin att alltid kolla sig runt när man är på offentliga platser. Jag kollar te.x alltid vart nödutgångarna finns på biografer, gallerior eller liknande. Jag vet inte om det kommer för att jag jobbar som flygvärdinna eller för att pappa har sagt det till mig i många år... men försök få det som en rutin, till slut blir det undermedvetet. Då har man förhoppningvis ett försprång om något skulle hända. För det viktigaste är att man inte blir passiv, utan kan fly direkt. 
Det är hemskt att man ska börja tänka så, men jag har ju sen tidig ålder kollat mig omkring när jag har gått ensam hem sena nätter, så det här blir väl lite samma sak. 

Försöka ligga steget före. 

Världen kan vara en mörk plats men också otroligt vacker med mycket kärlek, och världen visar verkligen sin kärlek till offrerna idag vilket är riktigt fint.❤️


Liknande inlägg

Cuz we got bounce in California

Heej! Måndag idag, i lika med ny vecka som inte är alltför spännande för min del. Den kommer bestå av fyra standby/jour dagar & avslutas den femte dagen med en tolvtimmars arbetsdag. När man har standby kan allt ske så jag lär märka ifall det blir en hektiskt vecka eller inte. 


Förra veckan var väldigt bra & jag passade på att njuta så mycket som möjligt av Rawaz sällskap. Han åkte igår morse till Bo för två veckors semester... Uhu. Sån lång tid för någon som är nykär. Jag skulle aldrig orka med ett distansförhållande & beundrar alla ni som har ett & får det att fungera. 


Anyway, jag flög till L.A med jobbet förra veckan & tänkte bjussa på lite bilder från det. 
Det blev inget storslaget äventyr denna gång (vi har ju bara 25 timmars stopp) utan åkte till Santa Monica & hängde där. 

I Santa Monica finns the 3rd street promenade som är en av få ordentliga shoppinggator i L.A. Annars är ju allt så utspritt.
Äntligen fick jag flyga med Madde! Så himla mysigt 😄
På väg ned till piren.
Pacific park
Papperskorgarna på rad :)
(I fredags i Sverige var det varmare än vad det var i L.A. Ironisk huh?)
Jag hade pratat mig varm om att vi skulle äta middag på Blue Plate Taco (tydligen är det Reese Witherspoons favorit ställe). Det var ju ändå taco tuesday som är en stor grej i USA, och dom har riktigt god mat! Här med Johanna i bild😄
Så götttt
Jag sov som en gris hela natten (fantastisks sängar på detta hotell) & denna utsikt fick jag njuta av på morgonen när jag vaknade.
Sen mulnade det till. Men jag & Madde gick på en morgon promis (här vid Venice kanalerna) & jag köpte frukost på Noa's.
Om ni har sett serien Californiacation kanske ni känner igen er runt Venice. När Hank och hans dotter promenerar över broarna etc...
Vi gick ut på piren där gubbarna fiskade medan jag drack min kaffe & vi pratade om livet😄
Det kanske låter väldigt glamouröst att få åka till L.A med jobbet. Men då ska man ha i åtanke att det är 9 timmars tidsskilllnad & att vi bara är där i ett dygn. Jag dygnar dit, sover en natt på hotellet & dygnar hem. (Var inte hemma förrän 13 i torsdags & då är det försent att ta en powernap så höll mig vaken till kvällen när jag tokdäckade i sängen). Jag har varit väldigt trött hela helgen så det sliter mycket på kroppen, men det är såklart häftigt att få se andra platser än Sverige. För & nackdelar med allt i vanlig ordning.