Ett intensivt dygn i Bryssel & middag på Europaparlamentet

Hej & hå! Sitter nu på tunnelbanan på vägt till jobbet efter att ha haft två dagar ledigt, varav ett dygn spenderades i Bryssel. 


Rawaz är facklig representant i pilotkåren och har varit nere en del i Bryssel på möten, och fick där nere frågan av ECA (European cockpit association) frågan om han ville hålla tal på Europaparlamentet, för att berätta hur det är att jobba på lågprisbolag som han har gjort tidigare. Det är få som berättar om hur förhållandena är där, även efter att piloterna har slutat jobba för företaget. Det är på hög tid att EU toppen får höra hur det är och få en chans att förändra lagarna som gäller i EU. Nu är det ju fritt fram för flygbolag att öppna ett AOC på Irland och på så vis slippa massa skatter och lagar. 

Vi flög iaf ned tidigt på morgonen och checkade in på ett fint hotell centralt i stan. Rawaz har bott ett par år i Bryssel när han flög på ett tidigare bolag, så han visade mig runt då det var min första gång i stan. 


Rummet på Pillows
Så kom vi fram till den lilla pissande pojken. Så sjukt liten, och jag känner inte till historien bakom honom, mer än att jag vet att statyn är känd. Vi gick snabbt vidare ;)
En betydligt större version med massa belgisk choklad & våfflor!
Det fanns massa häftiga husmålningar. Många kända serier kommer ju från Belgien, så som Tintin, Lucky Luuk, Asterix & Obelix etc
Vi var såklart "tvungna" att äta belgisk våffla. Nutellan vart dock övermäktig för min del och fick fascinerade nog inte i mig allt😂
Grand plassssss.... stavas inte så men kan inte franska haha! Stort torg med andra ord ;)
Med min nya jacka av vegansk "läder".
Rawaz tog mig till baren Delirium som iaf har haft världsrekordet på flest ölsorter i en bar. (Över tvåtusen år 2004). Vi drack lite belgisk öl men var väl kanske inte alltför imponerad över de jag fick prova. Kände inte att det var rätt att beställa en Brooklyn lager direkt 😂
En cool bar iaf! Tror inredningen skulle vara poppis i Sthlm!
Sen åt vi belgarnas nationalrätt: musslor med pommes!😄 Pommes uppfanns nämligen i Belgien men amerikanarna trodde de var franskt då många pratar franska i Belgien....
Såå!! Vi mötte upp några ur styrelsen från ECA och gick till Europaparlamentet! 😄
Väl inne fick vi visa pass och gå igenom security. Det blev mingel i ett rum och ca 30 personer var inbjudna till detta event.
Rawaz tal var tydligen huvudnumret för kvällen och han gjorde det så bra! I cirka 8 minuter berättade han omHur det var att vara by i pilotbranchen och hur detta lågprisbolag utnyttjade , och fortfarande utnyttjar, sina anställda. Det var ett riktigt bra tal och det kändes som alla verkligen lyssnade på honom! Jag var så stolt över honom, han såg inte ett dugg nervös ut utan pratade som ett proffs!
Han fick väldigt mycket positiv respons och även från EUparlamentarikern som satt vid vårt bord. Jag hoppas detta kan vara startskottet till en förändring för flygbranschen. Alla bäckar små.... !
Tack älskling för att jag fick följa med och jag är så stolt över dig! Vem vet vad detta kan leda till. Jag trodde själv att jag aldrig skulle få sätta min fot på Europaparlamentet och hux flux var jag där. Om någon vill veta hur vi flygvärdinnor har det kan jag berätta mer än gärna ;)
Kommentera inlägget här: