Hooked på dokumentärer

Jag ligger i soffan hemma hos Rawaz på Kungsholmen och försöker vila mig frisk. Jag fick väldigt ont i halsen i föregår och igår var jag febrig. Jobbade natt två nätter i rad i helgen (flög sen charter) och med brist på sömn så blir jag tyvärr lätt sjuk. 


För att hålla mig sysselsatt har jag precis sett klart en till dokumentär, efter att ha plöjt igenom tre andra förra veckan. 
Jag har sett fyra dokumentärer om kända människor: Whitney Houston, Lada Gaga, Lady Diana och Steve Jobs.

Personer som på olika sätt har förändrat och påverkat världen.

Alla dokumentärer går att se på Netflix.

Lady Gaga five foot two heter hennes dokumentär. Man får följa henne när hon spelar in sin skiva Joanne och förbereder sig på att få köra mellanakten i Super Bowl. Hon är en otroligt häftig person, som känns så unik. Hon påminner om Freddie Murcury i hennes artisteri och hon kämpar verkligen på, trots sina egna demoner och skador på kroppen. En bra dokumentär som gav mig en intressant inblick i hur hon är som person !
Andra dokumentären jag såg handlade om Whitney Houston "can I be me?". Jag är uppväxt med hennes musik och det var intressant att se hennes bakgrund och hur hon blev första kvinnan med fler listettor i rad än Beatles. Men hur den svarta befolkningen i USA tyckte att hon hade blivit "för vit". Det handlade om Whitneys egna osäkerhet, fester och droger. Om hur relationen med Bobby Brown förmodligen förvärrade livet för henne. Hon verkade vara en sån älskvärd men trasig person som showbusiness ville tjäna pengar på. Hennes tragiska öde med en överdos i badkaret hände ju inte bara henne, utan även några år senare även hennes dotter.
Det finns en del 1 & 2 om prinsessan Diana som jag starkt rekommenderar! Så mycket som jag inte visste sedan innan. Hur enormt känd hon var: hon vart liksom starten för hur kändisar har det idag med dagens mediaövervakning. Att hon lyckades göra så mycket bra saker med hennes kändisskap (som att visa att man visst kan krama HIV personer, uppmärksamma minor etc). Hon var pionjär att använda sitt kändisskap genom att stötta organisationer, såsom Bono, Angelina Jolie och många andra gör idag. En väldig fin och samtidigt tragiskt livsöde där pressen slutligen tog hennes liv. Jag visste inte heller så mycket om kärleksrelationen med prinsen, och hur han egentligen var kär i Camilla innan han träffade Diana. Se den!
Såg nyss Steve Jobs "a million dollar hippie" där jag fick lära mig en massa nytt om honom och Apples företag. Jag visste tex inte att han fick sparken från Apple och jobbade med annat i 11 år innan han fick komma tillbaka. En intressant entrepenör som ändrade mycket om hur vi lever våra liv idag.
Sandra Rosén Dahlgren:

Å är jätte sugen på att se Lady Gaga dokumentären, har inte Netflix dock.. Hoppas att den kommer på andra ställen snart också! Hoppas att du mår bättre snart! :)

Svar: Jaaa men den finns säkert på youtube eller streama live någonstans tror jag :)) tack snälla, mår redan bättre :)
Mimmi

Kommentera inlägget här: