Torsdag

Jag lever! Har pluggat en massa den här veckan då första kursen är riktig tung & det tog ett tag för min ovana hjärna att komma in i det. Jag har iaf gjort första provet nu så får invänta & se om det blir godkänt eller inte. 

Annars så fortsätter fixandet här hemma med flera vändor till Ikea, men det är Rawaz som drar det enorma lasset med att bygga ihop allt! Han är en klippa som låter mig plugga medan han mekar. Bara när han behöver vara två kallar han på mig. 
Det kommer bli riktigt fint här hemma & jag längtar verkligen tills allt är färdigt. 

Helgens rätt oplanerad men planerad på samma gång 😂😂. Mer om det senare!

Tjigneling 

(null)

Första dagarna i Budapest

Blir lite omvänd ordning när jag återberättar resandet men so it is:

Första kvällen i Budapest gick vi från vårt Eurostar hotell och gick ett par kvarter till en känd bargata som vi återkom till varje dag. Det fanns massa olika typer av barer och resturanger och det första stället vi slog oss ned på hade riktigt roliga cocktails. Servitrisen var gullig och berättade om dom & bjöd oss även på lite extra treats😊.

(null)

(null)
Jag drack en cookies & cream drink och Rawaz drack någon som var blandad med öl😂.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Beroende på vart man gick så fanns det ju en hel del sexklubbar/strippklubbar...

(null)
Inte så många gånger man kan betala en nota på 17000 (lite skillnad på valutor). 


(null)

(null)

(null)

(null)
Frukost på Zoszka café. 
(null)
Sen mötte vi Björne & Anita (min kompis Malins pappa & styvmamma) som också var i Budapest för att fira Anitas födelsedag. Så vart både en födelsedagsdrink följt av en båttur på Donau i stekhet värme.

(null)

(null)
Haha! En riktig "pappa fotografering".

(null)
Vackra parlamentet.
 
(null)

(null)

(null)

(null)
Det var så varmt i Budapest så svetten rann konstant 😂. Sjukt fin stad iaf, rekommenderar den verkligen !

Nya äventyret har börjat!

Denna vecka har gått i ett och när jag har haft tid över så har jag umgåtts ständigt samt försökt ta det lugnt, då jag har rethostan från helvetet. 

I måndags började min ettåriga utbildning som tullinspektör! Veckan har bestått av introduktion, presentation av våra lärare/instruktörer och mina såkallade klasskamrater (vi är 19 st frånStockholm& sex stycken från övre Norrland). Vi verkar vara ett riktigt skönt gäng och jag har skrattat så mycket denna vecka! Vi har tillsammans stora och breda erfarenheter från olika jobb och utbildningar. 
Vi har även fått prova uniform och redan fått ut den (på flyget tar det typ 8 mån att få ut en ny uniform haha). 

(null)
Jag & Klockis känner ju varann sen gymnasiet & det är så kul att få dela denna spännande upplevelsen tillsammans med henne! 😊

(null)
Från klackskor till stålhätta 😂.
(null)

(null)
Känns ovant med båtmössa 🙈. Lite annorlunda från flygvärdinneuniformen men det känns spänannde & roligt!
Nu kommer det inte bli så mycket uniform de kommande halvåret då det är studier och praktiska tester på schemat. Jag fick lite hicka när jag såg schemat och visst känner jag en viss oro över dess innebörd men det är främst för att jag inte har en studieteknik än. Men som sagt vi verkar vara ett bra gäng så vi kan också plugga tillsammans. I morgon börjar plugget på riktigt så jag får väl återkomma hur det går. 😁 Det är mycket man ska lära sig som tullare, mycket mer än vad folk verkar tro. 
Men jag är riktigt taggad och exalterad!

Igår & idag jobbar jag  på flyget (så skönt att vara timmis nu och inte heltidsanställd) och det känns faktiskt rätt skönt att göra något jag verkligen kan också ;-)

(null)
Jag & Rawaz jobbade samtidigt igår & hann luncha på Arlanda. Vi flög sedan båda till Split fast med olika flyg (jag försökte byta till hans flyg men gick inte). Men vi vinkade iaf till varann på Splits flygplats när våra plan stod bredvid varandra 😂.

(null)
Nu blir det jobb igen! Hoppas det går bra, hostan blir värre i luften...