Hemma från ett varmt New York

God morgon! Sitter nu på Arlanda express (vi har stannat för signalfel & vi vet inte hur länge vi blir fast. Hoppas verkligen inte länge, är så trööööött så vill bara hem så jag kan få sova några timmar). 

Har nämligen precis landat från New York med jobbet  där vi var där som vanligt i ett dygn. New York välkomnande oss med 32(!) grader! Helt sjukt vilken värme, men sååå skönt. 
Jag hakade på de flesta kollegorna för att ta en öl på en takbar som ligger nära hotellet på Jersey sidan, men tyvärr var uteserveringen stängd utan blev istället hänvisade till inomhusdelen (varför håller man en uteservering stängd när det är kanonväder?)

(null)

(null)

(null)
Jag åt några högrevs sliders.
Efteråt hakade jag på till en galleria för att kika lite. Jag hade tyvärr inga planer eller någon att umgås med inne på Manhattan så vart en lugn kväll istället. Jag kände inte för att åka in och strosa runt själv utan någon plan. Jag har ju varit rätt många gånger i New York nu så har iaf hunnit se en hel del, plus så har jag ett till stopp där i juli.

(null)
Väl tilbaka på rummet kollade jag på den senaste säsongen av Jane the virgin på Netflix (den finns inte att se på Netflix i Sverige) så jag höll mig sysselsatt. Sov tyvärr inte alls så skönt och länge som jag hade önskat.
Så när jag väl hade vaknat och fått i mig lite gröt som jag hade med mig (& sett ett till avsnitt) så drog jag på mig träningskläderna & stack ut & joggade. 
(null)
4,2 km blev det i kvavd hätta. Kan ju iaf inte klaga på utsikten 😊.

(null)
Efter dusch mötte jag upp kollegan Johan för frukost! Det finns en sådan stor fräsch buffé på hotellet som är väldigt prisvärd! 

(null)
Vi åkte sedan över till Manhattan (ground zero) för att strosa runt lite grann☀️.

(null)

(null)
One world.
(null)
Så kul att äntligen få flyga ihop igen!

(null)

(null)
Selfie innan avfärd 😊.
(null)
Å väl ombord så stötte jag på denna tjej -Amanda- som jag inte har träffat på flera år! Vi känner varandra sen Vässarö tiden och det var väldigt kul att catcha upp lite grann!

Nej nu tycker jag tåget får börja rulla. Är så trött (och hungrig?) och måste sova ett par timmar innan jag ska till tandläkaren.... 
Har nu varit vaken i 21 timmar och börjar mer känna mig som en zombie. Måste samla kraft för helgens midsommarfirande! Ska göra soldansen också, så förbannad att vi har haft kanonväder i 7 veckor och sen ska det regna just på min favorit högtid. 
Ironi. 

16/6-18: Janna & Siris dag!

Åh vilken din dag det vart igår, fylld med kärlek! Mina vänner Janna & Siri gifte sig efter åtta år tillsammans och det känns så stort och häftigt, då jag har varit med enda från början när de träffades. 
Att få följa dom genom livets up’s & downs & till slut få se dom gifta sig i Trosas kyrka gör att min tro på kärleken stärks, att kärleken kräver jobb & engagemang! 

Så bröllopet ägde alltså rum i Trosa, en stad jag faktiskt aldrig har varit i tidigare lustigt nog. Jag åkte ned med Nattie & Johan & vi vandrade runt ett bra tag innan, åt en hamburgare och tog det lugnt innan det var dags att samlas vid kyrkan. 

(null)

(null)
Med min nya (och första) byxdress från BikBok.
(null)

Sen var det dags för den vackra cermonin: Prästen var oerhört sympatisk och sa många vackra saker, det sjöngs flera vackra låtar (fyra killar sjöng a’capella "barber shop") och ögonen fuktades konstant. 
Sablans allergier 😝. 

(null)

(null)

(null)

(null)
Debbie & jag!❤️

(null)
Minglet, middagen och sedan efterfesten var på Bomans hotell. Riktigt mysigt hotell med fantastisk mat!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Min fina dejt! 😋 Tyvärr var jag och Rawaz bjudna på två bröllop igår, så vi fick dela upp oss. Himla tråkigt då vi båda älskar bröllop och jag känner även Magnus som gifte sig i Mora. Men valet var ändå lätt att fira med Janna & Siri! Men därav min vackra, något korta, dejt 😝.

(null)
Nattie & Debbie lärde jag känna via Tyresö hundungdoms styrelse. Även Janna & Siri lärde jag känna via hunderiet och föreningslivet. Tänka sig vad ens nördiga intressen kan leda till: fantastisk vänskap!💕😊

(null)
Broman som var en excellent toastmaster!

(null)
Jag & Nattie fick feeling & knåpade ihop ett litet tal för brudparet!😊

(null)
Detta var så amazing gott att jag hade kunnat äta upp varenda persons efterrätt.

(null)

(null)

(null)
Kvällen genomsyrades av musik & framträdanden. Siris släkt är oerhört musikalisk och många av dom (inklusive henne) har gått på Adolf Fredrik. Efter påtryckningar fick vi Siri att gå upp och sjunga "Standby me" med sina bröder och sin kusin. Äntligen(!) fick jag höra henne sjunga!

(null)
Ja hörni. Sedan vart det dans inför ett oerhört bra coverband! 

(null)

(null)
Och lite vickning efter midnatt. De flesta stannade kvar men jag fick skjuts hem av snälla pappa så jag fick sova hemma. Väldigt snällt! 

Lite trött nu idag, men det är det värt! Tack för en fantastisk afton! 
Ikväll ska jag äntligen träffa Nisse, Mange och Erik! Länge sedan sist. 

St Petersburg!

Har nu precis avslutat veckans jobb: två dagar med stopp i Kiruna (där det var 8 c & regn.)  Otroligt ovanligt att jobba 2 dagar på en hel vecka, men ibland ska man ha tur. I morgon vankas nämligen bröllop! 😊😊 Så taggad!

Tänkte iaf att jag skulle visa bilder från förra veckan när jag hade stopp för första gången i St Petersburg. Jag har aldrig varit i Ryssland tidigare så tog in alla intryck och fotade som en asiatisk turist med selfiepinne😝. 

Det roliga var att hela besättningen (två piloter och tre värdinnor) gick ut tillsammans för att gå på upptäcksfärd! Hotellet låg gångavstånd till det fantastiska vinterpalatset & den magnifika kyrkan "Uppståndelsekyrkan".

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Vid vinterpalatset. ⬇️
Vi 90-talister som har sett tecknade filmen Anastasia kanske känner igen er. Jag gick runt och nynnade på filmmusiken ;) 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Otroligt maffiga byggnader! Lagom kyligt också med 13 grader. Kom på mig själv att tycka att allt kändes "så ryskt"😂.

Jag och Tanja ville hellre äta rysk mat men de andra tog oss till Jamie Olivers Italian resturang vilket inte var så dåligt det heller ;)
Oerhört billigt. Tre rätter plus en öl för 230kr. Äntligen någonstans där svenska kronan betyder något 😊.

(null)

(null)

Efter middagen gick vi för att se Uppståndelsekyrkan, helt sagolikt vacker!😍

(null)

(null)

(null)

(null)
Överallt förberedes det även inför VM festen med "fan bases" osv. Lite roligt att se!

(null)

(null)

(null)

Sen var det tyvärr dags att gå & lägga sig då vi hade den tidigaste pick up:en jag har varit med om: 04.25 rysk tid (03.25 svensk tid!)
Gud, kände mig knappt som människa när jag satte mig i Crewtaxin. Inte kom vi långt heller förrän vår bil fick punktering och vår chaufför som inte kunde ett ord engelska var inte direkt hjälpsam. Helt plötsligt dök andra bilar upp och vi började förhandla om pris för att de skulle ta oss till flygplatsen. En enda av killarna kunde lite engelska, så efter en stund kom vi fram till ett pris och hamnade i två olika bilar. 
Jag och styrman hamnade i en icke taxibil, utan insåg att detta var någon form av svarttaxi-carpool service grej. Bildörrarna låstes & jag undrade om det var för att ingen skulle komma in eller för att vi inte skulle komma ut😂.
Haha! Nä men dom var trevliga & vi lyssnade på Earth wind & fire på Vägen ut.

Allt gick bra till slut :) Små äventyr här i livet!

(null)
Förhandling pågår 04.30 lokal tid😂