Viiilken härlig dag☀️

Åh, dessa lediga varma dagar gör mig så glad! Till och med pmsen lindras av det vackra vädret😂😂.

Igår var en riktigt underbar dag: jag och Rawaz hakade på i Filips båt igen tillsammans med Emma, Sofie och Robin. Vi åkte från Kungsholmen, slussade oss ut i Skanstull för att äta lunch på Rökeriet Fjäderholmarna. En fantastisk dag att vara på vattnet ☀️.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


(null)

Sen från ingenstans började folket hetsa om att hoppa av i farten, jag var inte sen på utmaningen men insåg nog inte hur fort det skulle gå när vi väl hoppade😂. Älskar att man ser ångesten i min blick på andra bilden när tårna nuddade vattnet! Hahaha! Så satans kallt, men roligt ;)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Stekt strömming, hur mycket somrigare kan det bli?

(null)

(null)

(null)
Fjäderholmarna är en mysig liten ö och det första ön i skärgården. Perfekt för en liten dagstur.

Sen på kvällen mötte jag och Urris upp Matilda för öl och charkplock på Mälarpaveljongen. (Gud vad det går åt pengar nu när solen är framme jämt. Man äter ju aldrig hemma😂).

(null)
Fyllehunden😝.
(null)

(null)

(null)
Jag & Matilda lärde känna varann 2011 via hundarna, men sen vart vi "workout buddies" under främst 2015/2016. Mysigt att ha känt varann så länge nu😊. 

(null)

(null)
Skojade förut om strömmingen. Jordgubbar är nog det somrigaste som finns.

(null)

(null)
Så.jävla.gott!

(null)
Känns gött att ha en sådan liten hund som får plats överallt 🙈. 

(null)
Sen kom Rawaz cyklandes förbi innan det vart dags för hemgång! 
Nu ska vi iväg till mamma i Gnesta, har inte sett henne på säkert två månader! ❤️

Det finns ingen utveckling i sin comfort zone

Jag skrev på Facebook igår att jag fick hämta ut min nya badge på SAS, då det snart (3 juni) har gått 5 år sedan jag började!
Inte klokt, fem hela år. Jag har utvecklats otroligt mycket och verkligen vuxit upp i mig själv, lärt mig massor, sett massor av platser och levt ett väldigt flängigt liv.

(null)

Men i höstas fick jag en rejäl höstdepp, med ångest och nedstämdhet och till slut kände jag att detta är inte mitt normala höstdepp, detta grundar sig i någonting annat. Jag måste ha en förändring i mitt liv. Det var som om min hjärna sa åt mig att "nu Mimmi är det dags för nya saker. Du behöver lära dig något nytt, för jag håller på att ruttna".😂😂
Skämt åsido, men lite så var det faktiskt. Jag lär mig inte så mycket nytt och jag börjar bli trött på livsstilen, att kastats hit & dit, bara ha en helg garanterat ledig i månaden (observera att det kan gå sju jobbhelger i rad), att få sitt schema en månad framåt i tiden, att missa mycket saker ens vänner gör, att alltid planera & packa väskan non stop.
På fem år har jag aldrig packat upp min neccesär. Bara en sådan sak 😂. 

Så, jag sökte ett jobb som jag har haft i åtanke sedan jag praoade där i trean på gymnasiet. Det var en lång rekrytering från januari till slutet av april, med intervjuer och olika slags tester. Men så kom en dag ett samtal när jag & Rawaz satt på stranden i Tel Aviv: att jag var en av de 19 (av 700) som hade fått jobbet som tullinspektör/tulltjänsteman på Tullverket! 😊😊😊

Oh, så glada vi blev! Å vad vi firande där på stranden, och det är även det vi firade hemma hos Rawaz för ett par veckor sedan! 

Det känns oerhört spännande och roligt att få göra något annat. Ett jobb som har stor samhällsnytta och en massa utvecklingsmöjligheter. Att bara få jobba en helg i månaden, det ni! 😊 Plus att jobba nästan 10h mindre i veckan för mer lön. 
Det ska bli så spänannde, men samtidigt läskigt och utmanade. En ettårig utbildning som börjar i augusti, så min tanke är att jobba timmis på SAS under hösten för att själv trappa ned på flygandet och själv kunna bestämma när min sista flygning ska vara. 

(null)
Från dagen vi fick reda på att jag hade kommit in! 😊

(null)

(null)

Så, nya äventyr står & väntar. Fram tills dess väntar mer flygningar, sommar och semester! 😊☀️

Mer bilder från Tel Aviv!

Det är en månad sedan jag och Rawaz åkte till Tel Aviv och jag har fortfarande inte visat alla bilder än. Jag har iaf gjort ett arkiv som heter Israel 2018 där jag samlar inlägg om resan för den som är mer intresserad.

Nästan varje morgon åt vi frukost på samma ställe som vi fortarande inte vet vad det heter (stod på hebreiska) men det var såå mysigt & god mat med trädgårdsinredning. Här kunde det lätt bli en mimosa eller två😋.

(null)

(null)

(null)
 
En annan frukost:
(null)

(null)

(null)

Precis bredvid caféet började Carmel market , en poppis marknad i Tel Aviv. Fullt med olika stånd av Mellanöstern mat och kryddor, till smycken och de vanliga turistkramset som finns i alla länder. 

(null)
Så mycket fina och färska grönsaker!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Överallt var fasaderna pimpde av blommor och växter!😍

(null)

(null)
Vår tredje dag fick vi vara med om de sjukaste hagelskyfallet jag har varit med om! Från ingenstans började det "Thailands regna" och hagel stora som golfbollar kastades omkring och studsade upp. Vi gömde oss på ett café tills de värsta hade lugnat sig, sen sprang vi snabbt till resturangen The Prince som Rawaz hade googlat fram. En liten entré som ledde upp till både en takbar och en inomhusdel, där vi åt en väldigt god middag. (Vi kom tillbaka dit vår sista kväll också och satt då ute).

(null)

(null)
Vi var de första gästerna (vi fick till och med komma in innan öppning) och vart serverade en en trevlig local dude som gav oss massa turist tips😊.

(null)

(null)


(null)
Nedanför The Prince .

(null)
Att se unga militärer (det är allmän värnplikt för både män som kvinnor) överallt med gevär var konstigt först men blev sedan en vana. Jag minns en gång när vi skulle åka buss så var jag orolig över om jag kunde ta med mig min kaffe på bussen, så kom en militär förbi med vapen och gick på före mig. Då kändes det som allt borde vara okej 😂.

Sen hängde vi flera dagar på stranden som var sjukt fin och mjuk. Mycket bättre än stranden i Platanias på Kreta samt Kamala i Phuket. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Sååå det var lite bilder från vardgarna. Nästa Israel-inlägg får bli om döda havet 😊.