På besök i gamla Jerusalem

Vi hade två saker vi ville göra när vi besökte Israel, förutom att bekanta oss i Tel aviv där vi bodde, och det var att se döda havet samt besöka gamla stan i Jerusalem. 
Vi hade läst att det fanns både gratis turer samt mer påkostade. Men eftersom Israel redan var dyrare än vad vi hade räknat med (svenska kronan är så svag!) så valde vi att ta gratis turen. Vi tog en lokalbuss på morgonen till Jerusalem (cirka 40 min ifrån Tel Aviv) och gick till mötesplatsen som var utanför Jaffa gate. Där stod ganska många människor & vi vart indelade i olika grupper och fick varsin guide. 

(null)

(null)

(null)

(null)
Det finns så mycket historia i denna lilla stad som är ca 1 km i diameter. Denna plats  är så viktig för kristna, judar och muslimer samt armenier  och har en stor roll i samtliga religioner. Guiden berättade om olika platser för de olika religionerna och det kändes bra snurrigt 😂.
Oerhört intressant dock!

(null)
Torget i "judarnas del". 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Sen fick vi se något jag tyckte var riktigt häftigt: the Western Wall (klagomuren).  Jag upplevde den mindre än vad jag trodde den skulle vara. 

(null)

(null)

(null)
Riktigt coolt att få vara på denna historia plats. Jag gick fram till klagomuren (i kvinnodelen, den var uppdelad). Det fanns massa lappar inne i muren från människor och jag kunde verkligen känna att denna plats är väldigt betydelsefull för många människor. 

(null)

(null)
Som ni kan se skiftade vädret ganska snabbt 😂.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Ett riktigt häftigt besök! Turen tog två timmar, sedan ville guiden ha dricks för "annars får jag ingen lön" så helt gratis vart turen inte ändå 😂. 
Vädret började bli sämre och regnet kom, så vi åkte tillbaka till Tel Aviv. Kvällen innan hade det börjat hagla (!) så vi ville inte vara långt hemifrån om ovädret kom tillbaka. 

(null)
Så vi åt falafel och kebab på ett trendigt ställe, följt av drinkar på en annan bar. Älskar resturangerna och barerna i Tel Aviv! En vecka var för kort för att upptäcka alla 😂. 
(null)

Kommentera inlägget här: