En dag i luften

Igår var jag tillbaka på SAS för att flyga. Det blev en Luleå och en Oslo efter lite omskedulering vilket gjorde att jag fick sluta tre timmar tidigare, men ändå få betalt för den ursprungliga tiden. Äntligen har jag fått någon form av "payback" som timmis. Alla år när jag har varit fast och jobbat övertid utan att få en enda krona betalt. (Den här sommaren till exempel med alla förseningar vi hade). Så kändes väldigt gött att komma hem i lagom tid för att kunna ha en myskväll med gubben min  innan det var dags för att sova. 

(null)

(null)

(null)

(null)
Så roligt när man blir överraskad och Lena dök upp min flight! Hon har varit lite som en extra mamma i min uppväxt då jag bodde hos henne och hennes tre söner (mina tremänningar/sysslingar) under alla lov i min uppväxt. Himla kul!

Nu väntas en till aktiv vecka på utbildningen med studiebesök vilket jag ser fram emot. Skönt att ha paus från allt läsande. 😊

En riktigt ”challange your comfort zone” vecka

God morgon denna söndagmorgon där vi alla fick sova en timme extra pga vintertidsändringen, vilket passade mig alldeles utmärkt så jag kunde sova en timme längre. 
Ställde klockan på 7.30 för att hinna ut en timme med Loke innan jag ska jobba 11,5 timmar idag & han ska få chilla med Rawaz och pappa. (Urax är hos Henke. Han saknar honom & lånar han ibland). 

Veckan har varit sjukt hektisk och utmanade både fysiskt som psykiskt. 
Vi har nämligen haft självskydd & batongutbildning hela veckan. Dagarna har inkluderat teori som konflikthantering och stress, för att sedan på eftermiddagarna fått träna på självförsvar både med och utan batong. Jag gick på kampsport en gång i veckan i gymnasiet och för fem år sedan tränade jag en termin i Krav Maga (israeliskt självförsvar), men det var länge sedan och jag kände mig rätt ringrostig. 

Veckan har varit väldigt intressant, tuff men självförtroende-höjare. I fredags hade vi examination där vi fick i tre minuter köra självförsvar både fysiskt men främst med batong, mot en instruktör som var i en skyddsdräkt. Tre minuter låter kanske inte länge, men tänk att man har i stort sett maxpuls hela tiden. Efteråt blev vi godkända och fick varsin batong. 👌🏻

(null)
Kanske inte syns alltför tydligt, men min högra hand är riktigt svullen (kan inte se "benen" som syns på oavsnidan av vänster hand). Handleden har också smärtat och under exeminationsprovet vrickade jag även foten (men körde vidare). Så är rätt sliten så hoppas det ändå ska gå bra att flyga idag.

(null)

(null)

 Med övningsbatongen

(null)
Efter att ha varit i skolan 08-16 bestod kvällarna av att träna hundarna. I tisdags gick vi promenad med Janna, Siri & Malin. Så trist bara att det blir mörkt så tidigt.

(null)
Jag & Loke har även börjat på lydnadskurs på måndagar. I sju veckor ska vi drillas av Anne Dahlin. Känns sjukt lyxigt att kunna gå en kurs som är varje vecka, har inte kunnat göra något sådant på fem år!😊

(null)
I torsdagskväll var jag & Rawaz på drink afton hos Briar. Jag hade dock bara en drink då jag behövde all energi jag kunde ge inför examinationstestet .
(null)


Jag var helt slut i fredagskväll och sov 13,5 timmar till lördagen. Gött att jag ändå kan "sova ikapp" sådär😊.

(null)
Igår kom Ramona & Malin hem till mig för promis och taco-kväll. Så länge sedan vi sågs alla tre samtidigt och det var så mysigt. Vi har haft taco nights sen 2012 nu. Varför bryta en vinnande tradition? 😛

Den kommande veckan blir också fullspäckad med obligatorisk närvaro i skolan 8-16 och aktiviteter inbokat tre av fem kvällar. Ha en trevlig söndag 😊

Helgen

Så försvann helgen i ett naffs! Har precis avslutat en nästan 12 h lång arbetsdag på flyget & är på väg hem. Det har varit roligt att jobba men jag är riktigt trött och sliten då det har blivit lite sömn hela helgen, när jag egentligen borde ta i kapp. 

I fredags åt vi middag hos våra kära grannar & vänner Jimmy & Lisa. Blev en sen afton med god mat och dryck! 😊

(null)

(null)

(null)

Sen igår fick jag hjälp av en kvinna som heter Christel (som oxå har laekenois) att raka Urax! Egentligen så rycker man den rasen men har gett upp ang Urax, han är ändå kastrerad & äldre så är lättare att bara raka honom. 
Å varför jag gör det nu när det är höst är för att slippa få in en hel skog, grus & skit efter varje promenad. Allt fastnar verkligen i hans päls, vilket det inte gör med Lokes päls. 

Men han ser riktigt rolig ut nu när han är rakad!😂
(null)
En gullig för-bild på bryggan. 

(null)
(null)
And voilaaaa! En Naken-Janne🤣! 
Så charmigt ful, men väldigt lättskött & enkelt. Blir det kallt får han ha täcke helt enkelt! 

För övrigt är jag taggad på veckan då vi har konflikthantering & självskydd på agendan! 😃 bring it!