Roligt på utbildningen

God morgon! Är på väg ut till Arlanda för sista dagen på personvisitationsveckan. Utbildningen på Tullen har verkligen varit spännande de senaste två veckorna & jag börjar verkligen få känslan över vad detta jobb kommer att innebära. 
Det är inte långt kvar nu innan jag går ut på aspirant (lärotid) i april. 
Förra veckan hade jag lastbilsvisitation och det var verkligen en utmaning, dels för att senast jag höll i ett verktyg var på träslöjden i nian, och dels för att det finns hur många gömställen som helst på en lastbil. 😃

Men roligt är det! Det är mycket praktiskt framöver, men något jag inte ser fram emot är OC (pepparspray) som vi ska utsättas för om några veckor. Har haft ångest över det sedan jag sökte utbildningen🤣. (Jag har grova problem när vanlig rödlök hackas haha).

Ikväll blir det iaf firande av Lisa som tar examen idag, annars är helgen rätt oklar. Ska äntligen ta mig till gymmet efter en långvarig förkylning som jag fick efter NY. 
Trevlig helg😄!

Hann med en lunch igår med Rawaz på japanen på Arlanda. Känns annorlunda att inte ha flygvärdinneuniformen ;)

Över en månad sedan

(null)


(null)


Den 12e januari hade det gått en månad sedan världens bästa Urax fick somna in. Jag kan inte riktigt förstå det, det är som en jobbig dröm som jag bara väntar på att jag ska vakna ifrån. 
Förra veckan var supertung, tror jag var ledsen varje kväll. Medan de senaste två dagarna har det känts bättre. Sorg är verkligen betungade & det kommer & går. Minsta lilla grej som påminner om Urris kan få halsen att tjockna på två sekunder, när jag precis innan hade skrattat åt något annat. 
Som förra veckan, när vi plockade bort skyddet i baksätet & hans säkerhetsbälte. Det kändes så verkligt då på något vis.

Än mer när jag fick hämta hem hans aska från djursjukhuset. Jag kom dit med min hund i tron att han skulle få hjälp, och kommer därifrån med en urna. 
Sådan makaber känsla. 

Att få beskedet att det var spridd cancer & det fanns inget att göra, och att han borde tas bort samma dag... är varje djurägares värsta mardröm. 
Jag skulle skydda Urris från allt ont. Missade jag att se tecken i tid? Kunde jag ha gjort något annat? 

Jag vet att jag inte ska tänka så, att denna typ av cancer upptäcks med blotta ögat när det är försent, men hag kan ändå inte låta bli att tänka så när de sorgsna tankarna tar över.  

Urax var min BFF. Han var min avatar. Min högra hand. Min bästa fluff. 

Jag kommer aldrig få en hund som honom. Förmodligen inte ett sådan relation med en annan hund heller. Jag kunde ha honom lös överallt, kunde signalera med små harklingar eller viskningar vad jag ville att han skulle göra, eller inte göra för den delen. 
Han var så snäll. Såklart hade han sina jobbiga sidor oxå, men dom var mestadels koppade till hemmet för han vaktade på ljud i trapphuset & det blev värre de senaste året. 
Men utanför hemmet var han precis så som jag ville. 

Man kan aldrig ersätta någon, men Loke har stora skor att fylla. Men är oerhört glad att jag har Lo, han kom verkligen in i mitt liv vid rätt tillfälle. ❤️

Även om jag hade hoppats jag skulle ha flera år med båda hundarna, så är jag glada att dom hann träffas. 

Saknar dig så U!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Semestern bokad

För första gången sen jag bokade min backpacking resa 2010/2011 så har jag bokat semester i god tid! 😊 Vilken känsla, att veta redan nu när man har semester i sommar & inte vänta & ha ångest fram till april innan man får reda på det! 

En vecka i juli ska jag, Rawaz, Jimmy & Lisa åka till Gardasjön i Italien☀️. Vi har hyrt en Airbnb lägenhet vid sjön, samt hyrt bil så vi kan åka runt på utflykter (jag vill bla till Venedig!) 
Såååå härligt & det ska bli riktigt kul att åka med våra vänner också!😊

(null)
På denna balkong kommer det drickas mycket rosé under den veckan vill jag lova! 😊

(null)
Orealistisk (och snodd) bild på Gardasjön. Ska bli roligt att få se en ny del av Italien, har varit i Rom förut). 

Sitter någon inne på tips & tankar kring Gardasjön så skriv gärna 😊.