Resumé av år 2010

(Detta inlägg är förtidsinställt).

Eftesom jag befinner mig på varmare breddgrader när detta inlägg publiceras, så valde jag att börja skriva en årsresumé innan jag åkte.

När jag tänker på år 2010 så är min spontana tanke "ett riktigt bra år". Och det är ju härligt!
Jag har på något vis funnit mig själv och kommit underfund med hur jag vill vara som person. Vad jag vill framstå som.

Året började med att jag gjorde ett vad med mig själv, att sluta äta och dricka onyttiga saker för minst en månad. Att sluta dricka cola var det absolut svåraste. Tror det gick två veckor innan jag tog en zipp. Är man colaberoende så är man...
Jag tog även körkortet i januari! Otroligt skönt. Jag älskar att köra bil och frihetskänslan att själv sitta bakom ratten är obetalbar.
Lyckades ju även få min mitsubishi stulen, och har numera en volvo 745:a.

I mars så började jag på en stuntmanutbildning för Svensk Amerikanska stuntskolan. Jag kände att jag ville göra något för min egen skull och utvecklas i någonting som var helt nytt för mig. Det var fyra roliga och intensiva helger. Jag fick lära mig hur man slåss på film, repelling (hoppa ned från höjder med sele), kastas bakåt som om man blir skjuten, öva på höga fall, ha vapenlektion, detonera bomber och fick lära mig lite om stunthistoria. Det var riktigt roligt, och det är defintivt något jag tänker ta tag i igen när jag kommer hem och har råd att gå fler kurser. Vill lära mig bilstunts och få brinna i en elddräkt!

Jag tog även tag i matte A för tredje gången, denna gång på komvux. I åtta veckor, fyra dagar i veckan, två timmar varje dag, satt jag i skolbänken och pluggade. Jag har alltid haft svårt för matte, men nu äntligen fick jag en lärare som förklarade så att jag förstod. Att jag hamnade i en grupp där alla var på min nivå gjorde det hela mycket lättare också. Kände inte samma press. Lärde känna några sköna tjejer och jag gick ut med godkänt i betyg! Lyckan var total. Lyckades även få VG på ett prov. Har jag aldrig fått på ett matteprov innan.I juni bytte jag blogg och började skriva på denna blogg.
Sen kom sommaren som svepte förbi. Var ute på Vässarö, mitt landställe uppe i Nordingrå, var ledare på ett hundläger, hjälpte till och arrangerde Ungdoms SM i hundsport och hade en allmänt skön sommar.
Denna höst har verkligen svischat förbi. Har spenderat väldigt mycket tid till att träna mina hundar och umgåtts med vänner. Började jobba som dammsugsförsäljare. Det var stundtals roligt, men det var för mycket slit för för lite lön.


Over all så har 2010 varit ett bra år. Har precis suttit och läst igenom mina tidigare årskrönikor från min gamla blogg. Vad vilsen jag var då. Inte för att jag är en vis gumma nu. Men det känns som om jag känner mig själv mer nu. Det känns som om jag har börjat hitta hem. Även fast jag har många frågetecken kvar. Men det är bra, det ska man ha. Man kan inte ha världskoll när man är 20 år. Vad har jag då kvar att lära mig?

När detta inlägg publiceras så är jag på min livs resa. Jag förmodar att denna resa kommer göra många intryck och en stor skillnad på mig.

Vad som händer 2011 är rätt så oklart. Har nog aldrig varit så oklart som det året kommer bli. Det enda jag vet är att jag kommer hem från min resa 12 mars.
Jag kommer förmodligen flytta hemifrån nästa år. Så då måste jag skaffa ett riktigt jobb och försörja mig.
Har även tänkt plugga till safari guide. Matte B måste jag ju tyvärr även plugga upp.
Annars kommer jag träna med hundarna och börja tävla med Urax!


Resten står skrivet i stjärnorna. Eller det blir vad jag gör det till.

"Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself".

Gott nytt år på er. Ta hand om er!