Bangkok - del 3. Lebua state tower

Dags för att skriva den sista delen om Bangkok. I förra inlägget skrev jag att jag umgicks med de svenska tjejerna Roza, Elin, Marjan & Josefin & hade under frukosten träffat australiensaren James som jag bjöd med till roof top baren. Innan jag kom till Bangkok var jag fast besluten om att jag skulle till en rooftop bar, men visste inte vilken. Jag är verkligen glad att jag fick med mig alla, för det var en rolig upplevelse att få dela med sig av!

Vi googlade & kom fram till att vi ville till Lebua state tower, med baren Scirocco. En av världens främsta rooftop barer (var även med i Hangover 3). Efter att ha trängt ihop oss i en stor taxi & suttit i bilköer i en timme var vi äntligen framme. Vi hade varit nervösa över dress coden, för det stod på deras hemsida att "beach sandals" inte var godkänt. Vi hade alla någon form av sandaler (snyggare variant) men vi kom in & välkomnades utan problem. Vi gick in i en hiss som tog oss till 64 våningen på nolltid (behövde till & med tryckutjämna öronen för att det gick så pass fort).

Vi möttes av en slående syn:

Marjan, Elin, Roza, Josefin & jag!

___
Vi vart tilldelade fina menyer & först fick vi nog alla en chock när vi såg priset på alla drickor. Kom sen på att 3500 baht är inte detsamma som kronor, så kunde pusta ut. Det kostade helt enkelt som en vanlig svensk bar, vilket var helt okej med tanke på utsikten. 


Inte helt fel backpacking liv jag hade må jag säga! 


Lagom tills vi trodde att baren stängde öppnades en annan bar som tog det hela till en ny nivå. Riktigt ballt! Ballt ballt ballt. 
Här njöt jag till fullo med roligt sällskap, zippandes på en gin & tonic. Tog verkligen in allt & försökte pausa ögonblicket på något vis.
Efter barbesöket var vi alla hungriga, vi hoppade in i en taxi & jag vet inte vart vi hamna. Man måste vara jäkligt obs när man åker taxi i Bangkok då de försöker lura dig jämt. Stanna vid kostymaffärer, juvelbutiker & liknande för att tjäna pengar. Vi hamnade på någon bakgata där restaurangen var svindyr fast den såg ut som hej kom & hjälp mig.
Vi knallade vidare & tillslut skrek magarna för mycket efter mat så vi hamnade på något kvartersställe där mest thailändare äter. Vi kände oss alla lite överklädda men vi skrattade gott åt vår "klassresa" från Scirroco till detta matställe. 
Gott var det iaf, fast allas mat var riktigt stark utom min (win)!

Sen hamnade vi i någonting som jag har försökt att undvika - en tuk tuk! 
En livsfarlig liten taxi på tre hjul som åker kors & tvärs i trafiken. I Sverige är jag riktigt noga med säkerheten, har alltid säkerhetsbälte osv men i Thailand fick jag släppa på allt sånt. (Ingen av taxibilarna jag åkte i hade ens säkerhetsbälte..) 

 
Väl tillbaka på Khao San Road strosade vi runt, drack lite bärs & hade det allmänt trevligt. Marjan hoppade upp på ett bord & dansade bredvid en tjej som hade druckit way to many ice buckets. Helt underbart!


Ett riktigt smörgåsbord - eller vad säger ni? Jag skulle personligen aldrig kunna äta en spindel, fiifan. Men(!) jag köpte under kvällen två skorpioner, ja ni läste rätt.


Smakade torrt & salt. En riktig knaprig rackare! Klorna var lite väl hårda så spottade ut dom efter några tappra tuggförsök.


James åt bland annat en gräshoppa...

På denna bar var det oerhört skoj att göra "people spotting". En otrolig blandning på folk, ena fullare än den andra med ena hemskare outfiten efter den andra. Tänk er en vanlig tripp med finlandsfärjan!

Alla tjejer förutom Elin åkte hem till Sverige denna natt så följande dag åt jag frukost med James innan han reste vidare till Kambodja. Sen hängde jag & Elin i vår rooftop pool & chillaxade. 
Toaletten med skitbra utsikt. Höhö ;)

Den här resan vart såå bra! Min första längre resa där jag reste själv, och vet ni vad? Jag var aldrig nervös över att vara själv. Jag är väldigt social av mig & att arbeta som flygvärdinna har nog präglat mig, eftersom jag i stort sett varje dag på jobbet måste lära känna nya kollegor. Att resa själv är befriande, du får helt själv bestämma vad du vill göra, vilka du vill umgås med osv. Sen var jag nästan aldrig själv, jag träffade ju irländaren David redan på flygplatsen så vi hängde ju en hel del. 

Jag är som sagt oerhört glad att jag kom iväg, Thailand är ett härligt land helt enkelt, trots alla svenskar ;-) 

Känner bara att jag vill resa ännu mera! 
Kommentera inlägget här: