Segling i skärgården - livet på en pinne⛵️

Det har ekat tomt här på bloggen den senaste veckan. Har varit skönt att ta en liten paus, mycket enklare att lägga upp bilder på instagram (@mixxtra). Men nu är jag sugen på att börja skriva igen.
I måndags var första dagen på jobbet efter semestern & det blev en lång dag till Malaga. Tisdagen var också en lång men härlig dag på jobbet. Sen fick jag tre dagar ledigt så i onsdags morse tog jag båten Sjögull från Strömkajen & åkte ut till Furusund i skärgården för att möta upp Henric & vänner för segling!


Resten av gänget hade börjat två dagar tidigare & bestod av Henric, Marcus (som jag gick på sjöscouter med när vi var små. Även via honom som jag & Henke träffades), hans flickvän & min kompis Johanna samt hennes kompis Saga. 
Båten var en hallberg-rassy (mycket möjligt att jag stavar det fel), en 12 meters fin segelbåt som tillhör Johannas familj. Johanna var även kapten under veckan & jag vart imponerad hur duktig hon var på segling, sjökort & allt som hör till. 

Vi begav oss från Furusund & försökte segla så gott vi kunde med den lilla vinden vi hade. Som mest under de tre dagarna jag var ute kom vi upp i 5 knop, men för det mesta var det runt 2 knop, alltså ingenting. 
Värmen har ju verkligen slagit till i Sverige & det var 29-33 g hela tiden. Det vart en del bad efter båten med "fender badande", alternativt att man sköljde en hink med havsvatten över sig.Jag & Saga svalkar oss efter båten.

Det vart en hel del "schteek timmar" på däck. Började läsa Dan Browns bok Inferno & har sträck läst 300 sidor på dessa dagar. Älskar hans romaner!Skrattattack!Min första kväll la vi till vid en vacker vik men fina klippor. Helt magiskt var det!Vår fina båt. Vi låg på en ö vid Arholma.

Skärgården är så otroligt vacker, och så tyst. Det enda jag hörde var fiskmåsar & vattnet som kluckade mot klipporna.

<3

Bild tagen vid 22 tiden. Kaffe & whisky & tittar på solnedgången.
Dag nr 2. Ett tag hade vi 0 knop, vi var alltså helt stilla. Då startade vi igång motorn & puttrade fram på Ålands hav.

Dags att hoppa i!

Vi åkte till ön Fejan för att äta lunch på deras kända restaurang. Johannas kompis Elise jobbade även där & vi fick en chans att ladda all elektronik.

Kväll nr 2 låg vi i en större naturhamn vid Rödlöga. Vår ö var väldigt snårig så var mest på båten under kvällen. Drack gin & tonic & pratade om livet.

Saga.

Sista dagen fick jag ta över rodret ett tag. Jag gick ju som sagt på sjöscouter i en massa år men har bara seglat mindre båtar som avantis, och minnet behövde färskas upp med alla termer.Tanken var att vi skulle in till Sandhamn där jag även skulle ta Cinderella båten hem till stan, medan de andra hade en dag kvar på seglingen. Tyvärr var det smäckfullt i hamnen & det fanns en väntelista på att få komma in, så tyvärr fick jag hoppa i land utan de andra medan dom hittade en naturhamn att sova i. Men jag solade & badade i Sandhamn i väntan på att min båt skulle komma.

Jag har verkligen haft det superhärligt & har bara tagit det lugnt. Under min semester (som var ashärlig!) flängde jag runt hela tiden & nu var jag tvingad att ta det lugnt på båten, vilket var välbehövligt. Mysigt att få lite semester med Henric också, då vi egentligen inte har någon gemensam semester...

Underbara dagar som jag kommer bära med mig i minnet. Att jag sen har blivit väldigt brun är ett stor plus ;-)


(Är nu hemma i standby/jour, får se om jag blir utkallad på jobb. Tiden går ut vid 14, så vi får se helt enkelt!)


Matilda Blomqvist:

Hej, hoppas att allt är bra med dig! :)
Vill bara tipsa om att jag just nu har en tävling där jag lottar ut en gratisdesign. Tävlingen hittar du här: http://matildablomqvist.blogg.se/2014/july/tavling-bloggdesign.html#comment
Hoppas att du vill vara med. Kram.

Kommentera inlägget här: