Det här med stjärntecken är rätt skoj

Jag tycker det här med stjärntecken är roligt & intressant. Jag syftar nu inte(!) på de dagliga horoskopen i en dagstidning, utan jag syftar till det som är "proffsigt" uttalat/kartlagt om varje stjärntecken. Bullshit, kanske du tänker. Jag finner det i alla fall intressant & jag tycker det långt & mycket stämmer på ens personlighet. Som det som står om vågen, det jag är. Jag tycker det stämmer i nästan allt, speciellt det som står i början. Att även om saker & ting rubbas för en våg så har hen alltid ett inre lugn att saker och ting kommer ordna sig.

 

För det gör det ju faktiskt till slut.
Är det någon mer än jag som tycker sånt här är kul? ;)

 

Vågen 23 september – 22 oktober (taget från Veckorevyn)

Vågen är av någon anledning det tecken som man svårast sätter fingret på. Kanske är det deras förnuftiga sida och förmåga att intellektualisera allt, även sina mer emotionella upplevelser, som gör att vi andra får känslan av att de ibland är nästan lite omänskliga. De verkar sakna laster, verkar sällan se några större problem, eller stöta på några större hinder i livet. Vid en andra anblick ser vi ju att det gör de ju visst! En nära vän som är Våg kanske inte fick ett jobb, eller var tvungen att flytta plötsligt och häftigt. Och de kanske till och med säger ”det känns jobbigt” – ändå oroar vi oss sällan för en Våg. Deras förmåga att alltid hitta balans och pendla tillbaka från en motgång är nämligen fenomenal.

Jag har hållit om Vågar som gråter, pratat länge med dem på telefon om något som känns jobbigt och sett dem oroa sig för ditt och datt – och ändå är det något hos dem som utstrålar ett slags lugn, något inom dem som vet att det kommer ordna sig fastän det suger just nu, något i deras sätt att prata om problem som avslöjar hur kapabla de är att lösa dem. Jag oroar mig aldrig länge för en Våg.

Men så vill Vågen också skapa balans och rättvisa och framför allt – inte störa eller stöka till. De vill ha det rent runt sig och har ett väldigt praktiskt estetiskt förhållande till livet. Det ska vara fint, funktionellt men också passande. Vågen är lätt att tycka om, de har en oskyldig aura och är ofta otroligt måna om den sociala gemenskapen. Att alla ska vara med och att alla ska må bra är a och o för Vågen, och när någonting ligger och ruttnar i en grupp är Vågen den första som märker av att något är fel. Ibland säger man om Vågen att hen är opålitlig, inte håller vad hen lovar eller på något annat sätt är svår att ha att göra med. Det är oftast mer känslostyrda eller stabila tecken som känner såhär. Det ligger nämligen i Vågens natur att tänka om och men många gånger innan de tar ett beslut, och varje Våg gör bäst i att borsta av sig dessa anklagelser och se på det för vad det är: deras behov av att finna balans och en stabil plats för dem att stå på innan de tar beslut är vad som gör dem harmoniska och väldigt sociala i slutänden. En Våg som stressas att bestämma sig kommer inte bli lycklig, inte heller en Våg som inte lämnas utrymme för att få ändra sig eller ta nya beslut.

Om man ibland kommer på en Våg ljuger är inte det heller särskilt förvånande. Vågens behov av stabilitet och balans, samtidigt som hen vill undvika konflikter eller att någon ska känna sig utanför eller dum, gör att hen hellre drar vita lögner dagligen än säger som det är. Det handlar alltså inte bara om Vågens eget behov av lugn och ro, utan lika mycket om alla andras. Många kan finna det här otroligt störande, men för Vågen är det bara ett sätt att skapa lugn.

Vågen tänker i relativa termer, och jämför ofta saker, maträtter, relationer och resor, vadsomhelst. Det Vågen söker är ofta harmoni, perfekt balans i livet, och vet att det krävs noggranna val för att hitta det ”bästa” eller ”rätta”. Detta gör att de har höga förväntningar samtidigt som det tar tid för dem att agera. När något är lite fel för Vågen, kommer hen inte kunna vila förrän hen hittat den perfekta lösningen – även om det så bara handlar om att kaffet är lite för starkt eller soffkudden lite obekväm. Vågen tycker om att känna till regler och lagar och rättvisa, balans och jämlikhet kommer för dem alltid först. På så sätt uppfattas dessa individer, som ofta har en air av speciell stil kring sig, som civiliserade och förfinade. Om det inte syns vid första mötet med en Våg, kommer det fram så fort de börjar prata.

Kort om Vågen Kvalitet: Ledande Element: Luft Styrs av: Venus Säsong: Hösten Metall: Koppar Sten: Diamant, kvarts, marmor Färg: Pastellgrön Anatomi: Njuren Nyckelord: Rättvis, sällskaplig, snäll, diplomatisk, omtyckt, obeslutsam, respektfull, förfinad, konstnärlig

Kommentera inlägget här: