Travelbug

Det händer något när man kommer hem efter en resa. Man känner sig tillfreds men ändå rastlös. Nöjd över att få vara hemma, samtidigt som man saknar känslan av äventyr & spänning. Att det man gjorde var något speciellt. 

Vet inte varför jag oftast skriver "man" istället för "jag".

Såhär känner jag mig när jag kommer hem ifrån en resa. Gött att vara hemma, men längtar redan att få åka iväg & upptäcka nya platser. Världen är så stor, och jag är så liten. Hur ska jag hinna se allt? 
Jag vet givetvis redan svaret på den frågan, att det såklart inte går att se allt. Men ju mer jag reser, ju mer förståelse får jag ändå för andra människor & kulturer. Och som världen ser ut idag behövs nog det. Mer förståelse. 
Jag önskar att politikerna kunde resa mer, och inte i businessclass & fast track direkt till en hög byggnad för att gå på en kongress, utan för att faktiskt se världen. 


Hejpa, nu drog det iväg. Ville bara säga att jag är hemma i Svearike nu. Inte riktigt hemma i min egna lägenhet, utan sover hos Henric ikväll. Men hemma i mitt egna land, där jag känner igen alla dofter, vet vart maten finns i min matbutik & förstår språket. 

Lika härligt som det är för bekvämt.