Tillbakablick på 2016

Vilket år det har varit, och vad fort det har gått!
Året då rockstjärnor dog som flugor, Brexit slog igenom och Trump vann presidentvalet. 

För min egna del så skulle jag beskriva året med ett ord: flängigt.
För Gud vad jag har flängt runt, överallt och ingenstans hela tiden. Om jag inte har rest med jobbet så har jag rest runt privat. 
I februari var jag och mamsen på semester i Thailand och kort därefter var jag på långlinjekurs i Köpenhamn för att få börja flyga långt i april. Sen dess har jag besökt L.A, Chicago, Washington, New York och Hong Kong med jobbet (de två förstnämnda är mina flitigaste destinationer och jag tror jag har varit i L.A ca 17 gånger sen i april och känns som mitt andra hem). 

Att få börja flyga långt har betytt mycket för mig och jag är glad över möjligheten som det har givit mig. Att få resa, upptäcka och utforska nya platser är något som är väldigt viktigt för mig och behovet av det både triggas och stillas någorlunda av jobbet. Jag vill å ena sidan resa ännu mer för att upptäcka världen, å andra sidan börjar jag tycka att det är lite skönare att få komma hem också. 
Början av året minns jag ändå som rätt stressigt: stressen att fixa visum och läsa på allt om nya kursen, samtidigt som jag engagerade mig mycket i Tyresö hundungdom där jag fortfarande sitter som ordförande, något jag har bestämt mig för att avsluta i februari till årsmötet. Jag ska kliva ur styrelsen och trappa ned lite på allt jag gör runtomkring då det börjar bli för mycket. Plus att jag inte tycker det är lika roligt längre, vilket kanske inte är så konstigt när jag har suttit med i styrelsen i hela tio år. 

Sommaren var väldigt bra - första sommaren när pappa var hemma och var frisk (de tre tidigare somrarna har bestått av sjukhusvistelser) och jag reste oerhört mycket. Så fort jag hade landat från en långflygning och hade tre/fyra dagar ledigt efteråt så drog jag iväg: antingen på agilityläger i Falkenberg, segling i skärgården, midsommarfirande i Gnesta, underbar semester i Nordingrå och i Torremolinos & lite annat smått och gott. 

Hösten bestod till stor del av att fixa om i min lägenhet (ska visa lite mer bilder på slutresultatet) men jag är väldigt nöjd över hur den har blivit. 

Annars har hösten inte varit alltför rolig, då jag både fick lite höstdepp och sen så kanske det är dags att berätta att jag har gjort slut med Henric, efter lite mer än 3,5 år tillsammans. Det har verkligen inte varit ett lätt beslut att fatta, men jag insåg till slut att mina känslor inte var desamma, men att han fortfarande är en underbar och fin kille som jag uppskattar och värdesätter högt. Att behöva göra slut med sin bästa vän var oerhört tufft och jobbigt, men sen dess har vi försökt oss på att vara vänner och det känns ärligt riktigt bra. Jag hoppas att vi kan fortsätta vara det, för han betyder fortfarande mycket för mig. Han har bidragit oerhört mycket till min utveckling och den personen jag är idag, och tror inte jag hade kommit hälften så långt utan honom.
Så nu börjar även jag må bättre och ska fortsätta försöka ta hand om mig själv mer. Hälsan ska ha stort fokus för 2017 - jag måste våga säga nej till saker och prioritera min sömn mer. 
Annars så vet jag inte när jag hade så få planer för ett nytt år som jag har för 2017. Det känns faktiskt rätt skönt, för en gångs skull. Jag ska ta hand om mig och Urax, träna oss båda och jobba väl och njuta av livet och dess möjligheter! 😄 

Här kommer en drös med bilder från 2016:

På Klong Prao resort på Koh Chang. 

Med mamma uppe i Lebua, Bangkok. 

Min första långtur gick till Washington med detta underbara gäng! 😄

Underbart midsommarfirande med massa vänner och hundar i Gnesta.


Vid Venice beach.

Gick upp till Hollywoodskylten med min amerikanska kompis Nathaniel på ett stopp.

Den gången när jag var med i Aftonbladets webb-tv program om resor 😜.


På agilityläger för Jenny Damm med ett härligt gäng i Falkenberg.Semester i Torremolinos, Spanien.

Chill på stranden i Chicago.

Med Nathaniel på Disneyland i L.A! Så coooolt!

I Chicago med Viktoria. 💃

Seglig med Henke, Nisse och Mange - underbara dagar då jag skrattade konstant!

På mitt landställe i Nordingrå, höga kusten.❤️På bar 54 i New York.


Shek O beach, Hong Kong.
Å som vanligt önskar jag att jag hade kunnat tävla mer med Urax men jobbet har kommit i mellan. Vi har iaf utvecklats en massa & hunnit gå flera kurser. Jag försöker tänka att jag lär mig massor som jag kan ha nytta av tills nästa hund, när det nu än blir.

Nu tar jag bloggspaus i några dagar men önskar er alla gott nytt år! 😄 
Hörs nästa år ;)