Lokes framsteg

(null)


Stora framsteg har skett med Loke den senaste tiden. Han har blivit lugnare på träningsplatser och mer stabilare. Jag kan lämna honom lös medan andra hundar tränar och far omkring, och han kan ligga bredvid träningsplan och slappna av. Enorma framsteg från första gången vi besökte en brukshundklubb i september när jag fick honom. 

Vi har tränat rätt flitigt de senaste veckorna i både agility och i lydnad, som är de två sporterna jag främst tänker satsa på med honom. (Lydnaden kan komma att bytas ut till någon annan sport så småningom, medan agility är huvudsporten). 

I söndags tävlade vi vår andra officiella lydnadstävling i startklassen, vilket är som det låter den första klassen. Tävlingen var i Uppsala och det bjöds på strålande sol och fina planer. 
Vi hade startnummer 5, och när ekipaget före oss var inne på planen så värmde vi upp för att sedan köra. Och jag är så stolt över Loke! Han leverade så fint inne på planen, och vi skrapade ihop 184,5 poäng (av 200) vilket gav oss en andra placering och ett första pris!🥰😊

Så otroligt roligt att vi får stå på pallen på vår andra tävling! Vilken guld hund!

(null)

(null)
❤️

Känns så roligt att all träning leder någonstans och att han och jag blir mer sammansvetsade. Det har stundtals varit tufft, särskilt efter att Urax dog. Att ta hand om och träna en slyngelhund medan man är mitt uppe i sin livs sorg var riktigt tungt. 
Loke fick ibland onödigt mycket "kängor" och jag var nog rätt orättvis mot honom. Jag jämförde han undermedvetet med Urax och tog ibland ut min sorg när jag blev frustrerad på honom. 
Inte så att han kanske märkte av det nämnvärt, men för mig var der väldigt jobbigt.

Jag saknar fortfarande Urax så mycket och tänker på honom varje dag❤️. 

Men, jag är så glad att Loke kom in i mitt liv när han gjorde det, och jag ser fram emot framtida äventyr med honom!