Belgarspecialen 🐶

För att inte gilla tidiga mornar så går jag upp okristligt tidigt väldigt ofta🤣. 
Även nu på mina två lediga dagar (torsdag och fredag) fick jag gå upp tidigt att åka till Belgarspecialens utställning vid Vilsta brukshotell i Eskilstuna. Klubben för belgiska vallhundar hade sin årliga utställning bara för de fyra varianterna av belgare. 

Jag har inte ställt ut mycket i mina dagar - min första hund var blandras så han ställdes ju då inte ut, och Urax var inte så vacker samt så kastrerades han senare. Men med Loke kommer det nog bli ett par gånger per år. Han är en fin hund och jag hoppas kunna använda honom i avel framöver. 

Det vart två intensiva dagar där jag hängde med de andra lakke-ägarna. Första dagen var det 11 laekenois, och med tanke på att det finns typ 70 i Sverige så är det bra resultat 🤣. 

(null)
Loke med sin mamma Alpha! 

(null)
Beroende på linjer har lakkarna lite olika typer av päls, mer lockig (fluffig) eller mer sträv. 

(null)

(null)
Var jättetrevligt att hänga med Lokes uppfödare Mats och Maria och han blev så glad av att träffa dom! 
Han bodde hos dom förra sommaren när Maria köpte tillbaka honom från förra ägaren. (Sen hämtade jag ju honom sista augusti).

(null)

  (null)
Den vänstra hanen påminde mig mycket om Urax❤️. 

(null)

(null)

(null)
Första dagen fick Loke excellent, och andra dagen fick han också excellent samt ett CK (certkvalité) och fick gå in i ringen igen för titeln om bästa hane, där det blev en andra placering. 
Jätteroligt att ha en "snygg hund" men framförallt älskade jag hur han skötte sig i ringen, när domarna klämde & kände på honom utan probelm. Han fick kommentarer som "excellent behavior and nice presentation"😊.

(null)
Loke med hans halvsyrra Axxa. Dom är verkligen bästisar och ville leka konstant😊. 
(null)
Uppfödaren Maria tog hem Grand Slam med både Lokes mamma och syrran. Jätteroligt att se att man kan föda upp både snygga  och arbetsvilliga hundar. (Tyvärr är det många raser som blir uppdelade inofficiellt i show dogs och Working dogs. Varför kan det inte vara båda?)

Jag gjorde även en exteriörbeskrivning av Loke med godkänt resultat 😊. 

Två mysiga dagar, men nu är det dags för roligare hundträning ;)